Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių pagamintus ekologiškus maišelius bus galima įsigyti ir Beniliukse

Reaguodama į augančią ekologiškų maišelių paklausą Beniliukso regione, lietuviško kapitalo maišelių gamintojas „Bagfactory“ čia steigia savo atstovybę, „Bagfactory“ vadovas Gvidas Krolis pasakoja, kad pažangių technologijų dėka jų įmonei pavyko ne tik įsitvirtinti Lietuvoje, bet ir žengti toliau, plečiant galimybes Beniliukse – ekonominėje Belgijos, Nyderlandų, Liuksemburgo sąjungoje.
Tarptautinė diena be plastikinių maišelių: atsakingas „Lidl“ ir „Bagfactory“ požiūris į gamtą
Tarptautinė diena be plastikinių maišelių: atsakingas „Lidl“ ir „Bagfactory“ požiūris į gamtą / LIDL nuotr.

„Šis regionas yra vienas iš „Bagfactory“ prioritetų ekologiškų maišelių pardavimo atžvilgiu. Beneliukso regione nuolat auga dėmesys ekologijai bei žiedinei ekonomikai, regiono valdžia deda itin daug pastangų plastikinių gaminių vartojimo mažinimui, taip pat ir ekologiškų maišelių vartojimo skatinimui.

Tai parodo ir oficiali statistika: pavyzdžiui, Eurostat duomenimis, Belgijoje plastikinių vienkartinių maišelių sunaudojimo apimtys yra vienos iš mažiausių visoje ES. Belgijoje vienas gyventojas per metus sunaudoja tik 28 plastikinių maišelių vienetus, tai yra antras nuo galo rezultatas visoje Europoje.

Palyginimui - visoje ES vienas gyventojas per metus sunaudoja 100 plastikinių maišelių vienetų, o Lietuvoje - net 322 plastikinių maišelių vienetus. Beje, pagal plastikinių maišelių suvartojimo apimtis Lietuva ir Latvija yra lyderės visoje ES - tai reiškia, kad mūsų regionas dar turi nemažai padaryti ekologijos ir žiedinės ekonomikos skatinimo srityje” ,- teigia G.Krolis.

Anot „Bagfactory“ vadovo, Beniliukso regione ekologiškų maišelių paklausa stabiliai auga, daugėja ir verslo užklausų, kurių bendrovė sulaukia iš įmonių Beniliukso regione. „Mūsų atstovybė Beniliukse bus atsakinga už ekologiškų maišelių pardavimus bei verslo ryšių su naujais ir jau esamais klientais stiprinimą. Norime būti arčiau klientų. Esu tikras, kad mes galime pateikti Beniliukso rinkai jų poreikius ir lūkesčius atitinkančią ekologišką produkciją”, – teigia „Bagfactory“ direktorius Gvidas Krolis.

UAB „Bagfactory“ gamina ekologiškus neaustinės medžiagos daugkartinius ir popierinius maišelius su suktomis rankenomis tokiems prekės ženklams, kaip „Lidl Lietuva“, „Bitė“, „Euronics“. Įmonė dirba ne tik Lietuvoje, bet turi itin platų eksporto pardavimų ratą. „Bagfactory“ ekologiški maišeliai parduodami ne tik ES rinkose, bet ir už ES ribų. 2019 m. „Bagfactory“ pagamino 10 mln. ekologiškų maišelių vienetų, o 2020 m. gamybos apimtys išaugo iki 35 mln. vienetų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas