Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvių startuolis „Tasker“ investuoja 1,3 mln. eurų, keičia pavadinimą

„Tasker“, mobiliosios darbo (fronto) jėgos valdymo programinės įrangos kompanija, paskelbė, jog kartu su suteikta 550 tūkst. eurų investicija, uždaromas trečiasis investicijos etapas. Bendra investicijų suma siekia 1,3 mln. eurų. Šie įvykiai sustiprins „Tasker”, Baltijos regiono lyderės industrijoje, poziciją.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

„Tasker“ teigia, jog panaudos pinigus gautus per šį investicijų etapą trimis kryptimis – plėtrai užsienio rinkose, inovacijai ir augimui. Šiuo momentu įmonė skiria didžiausią dėmesį plėtros galimybėms Lenkijoje, tokiu būdu bandydama pasiekti ir kitas Vakarų rinkas.

Taip pat įmonė siekia išplėsti savo mobilios darbo jėgos programinės įrangos technines galimybes įdiegiant dirbtinio intelekto ir mašininio mokymo algoritmus. „Tasker“ komandos glaudžiai bendradarbiaus su Kauno technologijų universiteto (KTU) mokslininkais.

Naujai kuriamos inovatyvios „Tasker“ programinės įrangos sprendimas leis įmonėms automatizuoti didelę dalį egzistuojančių procesų. Pasiremiant didžiųjų duomenų analitika, techniniam darbuotojui bus teikiami efektyvūs sprendimai (darbotvarkės planavimas, automatizuota komunikacija su klientu ir kt.) bet kuriuo momentu.

Paskutinis įmonės siekis, kuriam bus naudojamas investicinis kapitalas, yra augimas. „Tasker“ skelbia, jog ieško dar daugiau įvairių sričių ekspertų, kurie jiems padės pasiekti užsibrėžtus tikslus.

„Tasker“ nuo šiol vadinsis „Frontu“. Įmonė nusprendė pakeisti pavadinimą, nes siekia daugiau dėmesio atkreipti į fronto darbuotojus.

Įmonės vadovas Arūnas Eitutis pranešime teigia: „Prekės ženklo keitimas nebuvo lengvas pasirinkimas. „Tasker” per daugelį darbo metų jau buvo stipriai prigijęs tiek įmonės viduje, tiek visoje rinkoje. Dabar norime tvirčiau pabrėžti mūsų susitelkimą į fronto darbuotojų darbą. Jie yra tie, kurie formuoja verslą, kurio pagrindinė varomoji jėga yra nutolę technikai ir inžinieriai. Naujuoju pavadinimu norime pabrėžti fronto darbuotojų reikšmingumą ir, kartu, pristatyti save kaip įmonę, kuriai jie yra patys svarbiausi.“

Investicijos pritrauktos iš Lenkijos fondo „LT Capital“, „Open Circle Capital“, „iTo“ ir patyrusio angelo Kair Käsper.

Vienas iš pagrindinių investuotojų, UAB „Open Circle Capital GP“, valdo kiek didesnį nei 20 mln. Eur fondą ir investuoja į lietuviškas įmones, kuriančias produktus aukštųjų technologijų srityse. Fondas jau yra investavęs į 16 lietuviško kapitalo verslus.

Fondas įkurtas įgyvendinant finansinę priemonę „Ankstyvosios stadijos ir plėtros fondas I“. 13,8 mln. Eur fondui skirta iš INVEGOS fondo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas