Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvių sutelktinio finansavimo platforma „InRento“ pritraukė 530 tūkst. eurų investicijų

Lietuvoje plėtojama pirmoji Europoje licencijuota sutelktinio finansavimo platforma „InRento“, leidžianti nedidelėmis sumomis investuoti į nekilnojamąjį turtą (NT) nuomai, pritraukė 530 tūkst. eurų investicijų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Pinigai
Pinigai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Į lietuvių sukurtą startuolį, kurio veiklą prižiūri Lietuvos bankas, investavo „Verslo angelų fondas“ kartu su prekybininkais ir investicinių bankų vadovais. Tai jau antra stambi investicija, kurią šiemet pritraukė „InRento“.

„Mūsų sukurta paslauga – tai pirmoji euro zonoje licencijuota platforma, leidžianti investuoti į nekilnojamąjį turtą nuomai sutelktinio finansavimo būdu ir gauti pajamas iš nuomos. Pirmieji veiklos metai parodė, kad atradome nišą, kuri susidarė dėl alternatyvių mažesnės rizikos investicijų trūkumo. Naujai pritraukta investicija padės „InRento“ šią nišą užpildyti ir kitose Europos rinkose“, – sako Gustas Germanavičius, „InRento“ įkūrėjas ir generalinis direktorius.

Rudenį „InRento“ planuoja išsiplėsti į Ispaniją, kur atvers galimybę investuoti į aukščiausios klasės turizmo nuomą Viduržemio jūros pakrantėje ir Iberijos kalnuose. Plėtra „InRento“ klientams suteiks progą rinktis investavimo objektus ne tik skirtinguose NT sektoriuose bei Lietuvos miestuose, bet ir kitose šalyse.

2020 m. įkurtas startuolis leidžia vartotojams pajamas iš turto nuomos gauti investuojant net ir tokias nedideles sumas kaip 500 eurų. „InRento“ vartotojams taip pat nereikia rūpintis nei nuomininkų paieška, nei turto valdymu.

„Nekilnojamojo turto pirkimas nuomai Lietuvoje yra populiari ir trokštama investicinė forma. Tačiau iki šiol ši investicija buvo prieinama tik turintiems daug kapitalo. „InRento“ suteikia galimybę investuoti į NT nuomą tiek stambiems, tiek mikro investuotojams. Šiuo metu „InRento“ klientų investicijų mediana yra apie 1000–2000 eurų, tačiau netrūksta ir stambių investuotojų. Kai kurių jų investicinis portfelis jau peržengė 100 tūkst. eurų ribą“, – aiškina G.Germanavičius.

Investuotojai „InRento“ platformoje gali pasirinkti, į kokį NT objektą nori investuoti, ir vėliau uždirbti iki 90 proc. nuomos pajamų, kurios yra padalinamos proporcingai investuotojams pagal jų investicijos dydį. Objekto pardavimo atveju, investuotojai atitinkamai uždirba iš buto pabrangimo – kapitalo prieaugio.

„InRento“ teigimu, dabartinė vidutinė grąža iš platformoje investavimui pasiūlytų objektų nuomos yra 6,9 proc. Objekto pardavimo atveju tikėtina grąža iš kapitalo prieaugio galimai viršys infliacijos lygį.

„InRento“ vadovas pasakoja, kad prieš porą metų pradėjus kurti „InRento“, daugelis skeptiškai vertino sutelktinio investavimo platformą, kuri generuotų palyginti nedidelę 5–7 proc. metinę grąžą. Tačiau G.Germanavičiaus patirtis tiek vietinėje, tiek tarptautinėje NT investavimo rinkoje rodė, kad egzistuoja paklausa ir mažesnės rizikos investicijoms.

„Dabar tą įrodo ir mūsų rezultatai. Vienas objektas jau vidutiniškai sulaukia daugiau nei 30-ies investuotojų, o per pusmetį platformos klientai suinvestavo daugiau kaip 1 mln. eurų. Iš viso per 2021 m. tikimės sulaukti apie 3–4 mln. eurų klientų investicijų, – teigia „InRento“ vadovas. – Vartotojų pasitikėjimas ir suteiktos investicijos iš rizikos kapitalo fondų liudija, kad mūsų verslas auga tvariai bei efektyviai ir suteikia mums stimulo plėsti veiklą toliau.“

Be rugpjūtį pritrauktos 530 tūkst. eurų investicijos, į „InRento“ taip pat yra investavęs Estijos fondas „Startup Wise Guys“. „InRento“ yra valdoma kontroliuojančiosios bendrovės „Rikanus“, kurios valdomos bendrovės iš viso yra pritraukusios daugiau nei 1 mln. eurų investicijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas