„Nepretendavome į rekordų knygą, norėjome padaryti šventę miestelėnams“, – sakė „Arvi kalakutai“ rinkodaros vadovė Laura Ferimaitė, kuri sumanė šią originalią idėją. Įmonė jau įrašyta į Lietuvos rekordų knygą – prieš 2 metus užfiksuotas didžiausio kepto kalakuto rekordas Lietuvoje – 18 kilogramų ir 420 gramų kalakutas.
Pastarąją idėją realizuoti padėjo bendrovės technologė Vilija Janušauskienė. Kepti ilgiausią dešrą Lietuvoje padėjo virtuvės šefai iš Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos. Po dvi valandas trukusio kepimo, miesto aikštė kvepėjo kalakutienos gaminiu, o prie 140 metrų dešros nusidriekė ilga miestiečių eilė, norinčių paskanauti unikalaus gaminio.
„Sujungėme tris avies žarnas, į jas sukimšome 30 kilogramų paruoštos kalakutienos. Ši dešra su žarnomis ir prieskoniais sveria 34 kilogramus. Viską ruošėme su nuoširdžiu rūpesčiu ir tikėjimu, kad pavyks surengti įspūdingą maisto gamybos reginį“, – pasako V.Janušauskienė.
Dešra buvo užvyniota ant medinio volo, o karštos anglys greitai padėjo pasklisti maloniam kvapui. L.Ferimaitė apskaičiavo, jog iškeptos kalakutienos dešros pakanka tūkstančiui valgytojų.