Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvoje padalinį atidariusi moterų sveikatos programėlė „Flo Health“ tapo vienaragiu

Lietuvoje padalinį atidaręs britų startuolis „Flo Health“, sukūręs moterų sveikatos programėlę, pritraukė daugiau nei 200 mln. dolerių C serijos investicijų iš įmonės „General Atlantic“. Įmonė viršijo 1 milijardo dolerių įvertį ir tapo vienaragiu. Tai yra pirmoji visiškai skaitmeninė vartotojų moterų sveikatos programėlė, pasiekusi vienaragio statusą. Startuolio technologijų vadovas 15min tvirtino, kad įmonė Lietuvoje ketina plėstis ir pasamdyti daugiau darbuotojų.
Flo Health
Flo Health / Shutterstock nuotr.

Partnerystė su „General Atlantic“ padės „Flo“ pasirengti kitam augimo etapui, pagrindinį dėmesį skiriant plėtrai į naujus vartotojų segmentus, įskaitant perimenopauzę ir menopauzę, technologijomis pagrįstų sveikatos įžvalgų tobulinimui ir strateginės plėtros galimybių paieškai, rašoma pranešime spaudai.

Siekdama šių tikslų Londone įsikūręs startuolis „Flo“ ketina padidinti mokslinių tyrimų ir plėtros darbuotojų skaičių savo pasauliniuose biuruose Europoje ir Šiaurės Amerikoje. „Flo“ taip pat ketina pasinaudoti didele „General Atlantic“ sukaupta patirtimi įmonių plėtroje, apimant tokias sritis kaip vartotojų technologijos, sveikatos priežiūra ir prenumeratos verslo modeliai.

Nors oficiali „Flo“ būstinė yra Londone, ši kompanija Vilniuje turi didžiausią padalinį, kuriame dirba daugiau nei 230 darbuotojų.

„Lietuva turi fantastiškų talentų, ypač saugumo inžinerijos, privatumo, duomenų, mobiliojo ryšio ir interneto srityse, todėl džiaugiamės galėdami su jais dirbti.

Kitame etape norime plėsti savo veiklą Lietuvoje ir įdarbinti dar daugiau vietos talentų. Manau, kad turėtume būti patrauklūs ambicingiems darbuotojams, kurie siekia pokyčio saugumo ir privatumo srityje. Teikti aukštos kokybės paslaugas dešimtims milijonų naudotojų visame pasaulyje nėra paprasta užduotis. Jau vien dėl vartotojų skaičiaus ir su tuo susijusių sudėtingų užduočių tai yra įdomus iššūkis“, – 15min komentavo „Flo“ technologijų direktorius Romanas Bugaevas.

Sparti plėtra

Kaip rašoma pranešime spaudai, šis svarbus žingsnis sustiprina „Flo“ kaip lyderės poziciją sparčiai besivystančioje moterų technologijų (femtech) rinkoje. Dar prieš dešimetį ši rinka pritraukdavo tik minimalų rizikos kapitalą ir buvo nišinė. Dabar prognozuojama, kad femtech sektorius turėtų išaugti iki 60 mlrd. dolerių vertės iki 2027 m.

Po daugiau nei aštuonerius metus trukusios nuolatinės plėtros, įmonė sparčiai auga: 2024 m. birželio mėn. duomenimis, „Flo“ naudoja beveik 70 milijonų aktyvių mėnesinių vartotojų, iš kurių beveik 5 milijonai mokančių prenumeratorių. Šis spartus augimas atspindi ir „Flo“ pajamas 2024 m., kurios šiais metais turėtų viršyti 200 mln. JAV dolerių. Tai yra maždaug 50 proc. kasmetinis kompanijos augimas.

„Vienaragio statusas yra svarbus įvykis „Flo“ ir visai femtech industrijai“, – sakė Dmitrijus Gurskis, „Flo Health“ įkūrėjas ir generalinis direktorius.

„Kai pradėjome kurti „Flo“, matėme didžiulę spragą moterų sveikatos paslaugų sferoje. Dabar esame pasaulinio judėjimo lyderiai, siekiantys, kad moterų sveikata būtų prioritetas visur. Jau dabar padedame šimtams milijonų moterų, tačiau su mūsų socialine iniciatyva turime tikslą padėti 1 milijardui moterų visame pasaulyje. Ši iniciatyva suteikia vartotojams nemokamą prieigą prie „Flo Premium“ 66 šalyse, įskaitant Indiją, Indoneziją ir Nigeriją – programa naudojasi jau beveik 12 mln. moterų“, – sakė jis.

Asmeninio arch. nuotr./„Flo Health“ įkūrėjas Dmitrijus Gurskis
Asmeninio arch. nuotr./„Flo Health“ įkūrėjas Dmitrijus Gurskis

Tuo tarpu „General Atlantic“ direktorė Jessie Cai teigė, kad prie tolesnio įmonės augimo sieks prisidėti žiniomis vartotojų technologijų ir prenumeratos platformų srityse.

Pagal sandorį, „General Atlantic“ vykdomasis direktorius ir vartotojų interneto ir technologijų vadovas Tanzeen Syed bei Jessie Cai prisijungs prie „Flo“ direktorių tarybos.

Dėl kapitalo didinimo „Flo Health“ konsultavo „GP Bullhound“. Sandoriui taikomos įprastos uždarymo sąlygos.

„Flo Health“ yra pirmaujanti programėlė sveikatos ir sveikatingumo kategorijoje. „Viskas viename“ platforma turi daugiau nei 120 gydytojų ir sveikatos ekspertų ir siūlo kuruojamą ciklo ir ovuliacijos stebėjimą. Vartotojai gali stebėti daugiau nei 70 simptomų ir naudotis įvairiomis funkcijomis, skirtomis geriau suprasti ir rūpintis savo sveikata.

„Flo“ taip pat teikia vartotojams personalizuotas sveikatos įžvalgas, ekspertų patarimus, kasdienį informacinį vaizdinį turinį ir prieigą prie uždaros virtualios diskusijų bendruomenės, kur diskutuojama su sveikata ir sveikatinimusi susijusiomis temomis. 2023 m. „Flo“ pristatė „Flo partneriams“ režimą, suteikiantį vartotojams galimybę šviesti savo partnerius, suteikiant prieigą prie mokslinių įžvalgų apie jų menstruacinę ir reprodukcinę sveikatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai