Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvoje „Telia“ grupės įmonės atleis apie 400 darbuotojų

Tarptautinė Švedijos telekomunikacijų bendrovė „Telia Company“ paskelbė pradedanti pokyčių programą, kuria siekia supaprastinti įmonės veiklą Šiaurės ir Baltijos šalyse ir atsisakyti apie 3000 darbo vietų. Lietuvoje „Telia“ grupės įmonės planuoja atleisti apie 400 darbuotojų, iš jų apie pusė – telekomunikacijų bendrovėje „Telia Lietuva“, pranešė įmonė.
„Telia“ / Lukas Balandis/BNS nuotr.
„Telia“ / Lukas Balandis/BNS nuotr.

Įgyvendindama šią programą „Telia“ grupė siekia maksimaliai padidinti savo tinklo infrastruktūros ir teikiamų paslaugų vertę, kad išlaikytų augimą, padidintų efektyvumą, pelningumą bei pagerintų savo gebėjimą aptarnauti klientus.

Grupė decentralizuos didžiąją dalį bendrųjų padalinių veiklos ir perkels sprendimų priėmimą į kiekvieną šalį. Tačiau „Telia Company“ įmonės ir toliau galės naudotis klientams naudingomis regioninėmis sutartimis ir masto ekonomikos suteikiamais privalumais.  

„Telia Company“ prezidentas ir vykdomasis direktorius Patrikas Hofbaueris sako, kad tai yra sunkus, tačiau būtinas sprendimas, kurio reikia ilgalaikei „Telia“ sėkmei užtikrinti: „Šis pokytis lems ne tik paprastesnį ir greitesnį sprendimų priėmimą ir jų įgyvendinimą, bet padės auginti verslą, toliau sėkmingai investuoti į geriausią tinklą ir technologijas, užtikrinant pelnytą grąžą akcininkams“.

Skaičiuojama, kad visos „Telia Company“ grupės restruktūrizavimo išlaidos antrąjį 2024 metų ketvirtį sieks 1,4 mlrd. švediškų kronų (SEK), o kasmet tikimasi sutaupyti 2,6 mlrd. SEK – šios dienos kursu tai atitinkamai siektų 123 mln. ir 229 mln. eurų. Numatomos pokyčių programos išlaidos šiemet neturės įtakos suplanuotoms „Telia Company“ finansinėms perspektyvoms.

Lietuvoje atsisakys kelių šimtų pozicijų

„Paskelbtas grupės verslo modelio pokytis mums suteikia progą priimti strategiškai būtinus sprendimus Lietuvoje, kurių naudą matysime jau artimoje perspektyvoje, – sako „Telia Lietuvos“ vadovė Giedrė Kaminskaitė-Salters – Skaitmenizuojame verslą, išjungiame senąsias sistemas, naudojamės dirbtinio intelekto (DI) proveržiu ir pritraukiame geriausius talentus – tai yra mūsų kelias į lyderiaujančią organizaciją.

Tačiau augančios investicijos ir talentų išlaikymas lemia ir poreikį optimizuoti darbo vietų skaičių: iki metų galo bendrovėje „Telia Lietuva“ planuojame atsisakyti apie kelis šimtus pozicijų. Dėl darbuotojų atleidimo esame pradėję konsultacijas su „Telia Lietuvos“ profesinėmis sąjungomis ir iš savo pusės išeinantiems žmonėms užtikrinsime visokeriopą palaikymą bei deramas išeitines“.

Pokalbius su profesinėmis sąjungomis Lietuvoje tikimasi užbaigti iki spalio vidurio, o nauja „Telia“ organizacinė struktūra su mažiau darbuotojų turėtų įsigalioti nuo šių metų gruodžio. Šiuo metu „Telia Lietuvoje“ dirba apie 1900 darbuotojų.

„Telia“ vadovė pažymi, kad įmonė Lietuvoje per savo veiklos metus investavo daugiau kaip 1,8 mlrd. eurų ir yra tinklo bei klientų kokybės aptarnavimo lyderė šalyje. Visas naujausias ryšio technologijas įmonė Lietuvoje taip pat įdiegė pirmoji. „Šioje sėkmingoje dėlionėje turime vieną nišą, kur nesame geriausi – mūsų akcijų pelningumas ir grynųjų pinigų srautai rinkoje nėra optimalūs. O tai yra būtinos sąlygos tolesnėms mūsų investicijoms, tinklo paslaugų ir aptarnavimo kokybei užtikrinti“, – kalbėjo G.Kaminskaitė-Salters.

Pasak jos, Lietuva sparčiai kyla darbo atlygio laiptais Europoje, todėl ir ateityje turės konkuruoti ne tik savo talentų paslaugų kaina, bet visų pirma – kokybe ir išskirtinėmis kompetencijomis.

„Telia“ grupės perėjimas prie visiškai decentralizuoto veiklos modelio rodo pasitikėjimą šalių lyderyste bei suteikia mums dar didesnius įgaliojimus apsibrėžti ir įgyvendinti savo verslo strategiją Lietuvoje. Organizacijos viduje mūsų bus mažiau, tačiau mes būsime greitesni, lankstesni ir gerokai labiau savarankiškesni“, – sakė G.Kaminskaitė-Salters.

„Telia Lietuvos“ reorganizacijos pokyčių programos sąnaudos 2024 metais sieks apie 1 mln. eurų, o kasmet tikimasi sutaupyti 6,3 mln. Eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?