Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos verslo atstovai pasmerkė smurtą Baltarusijoje

Lietuvos verslo organizacijos reiškia paramą ir solidarizuojasi su Baltarusijos piliečiais bei verslo bendruomene, kaimyninėje šalyje vykstant protestams prieš oficialius prezidento rinkimų rezultatus, pranešė Lietuvos verslo konfederacija (LVK).
Andrius Romanovskis
Andrius Romanovskis / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 Baltarusija Verslas

LVK prezidento Andriaus Romanovskio pasirašytame pareiškime Baltarusijos valdžiai raginama kuo skubiau nutraukti bet kokį smurtą, gerbti pilietines ir politines žmogaus teises ir laisves bei atsisakyti bet kokių veiklos ribojimų, pirmiausiai informacinių technologijų srityje.

„Smerkiame bet kokį jėgos ir smurto naudojimą prieš taikius Baltarusijos gyventojus bei neteisėtą piliečių teisės į informaciją apribojimą – interneto ryšio ir svetainių blokavimą, masinius piliečių sulaikymus. Smerkiame bet kokius suvaržymus, nukreiptus į Baltarusijoje veikiančius ūkio subjektus“, – kalbama pareiškime.

Jame nurodoma, kad abi šalis sieja stiprus istorinis ryšys, o Lietuva yra „Baltarusijos ekonominiai vartai į Europą ir pasaulį“.

Pareiškime taip pat akcentuojama, jog smurtui nesiliovus, Minskui gresia Lietuvos ir tarptautinės bendruomenės sankcijos, dėl kurių nukentės ir ekonominiai Lietuvos ir Baltarusijos santykiai.

„Verslios Lietuvos“ duomenimis, pernai Baltarusija buvo septinta didžiausia Lietuvos prekių eksporto rinka ir ketvirta didžiausia Lietuvos paslaugų eksporto rinka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas