Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Linas Agro Group“ valdomuose paukštynuose įdarbino robotus

Žemės ūkio ir maisto produktų gamybos bendrovės „Linas Agro Group“ valdomose paukštininkystės įmonėse „Putnu fabrika Kekava“ Latvijoje įdiegta robotizuota produktų svėrimo ir pakavimo linija bei šaldytos paukštienos blokų krovimo ant palečių robotas. Naujieji robotai užtikrins dar didesnį gamybos našumą ir produktų saugumą. Investicijos į gamybos linijų modernizavimą siekia daugiau nei 300 tūkst. eurų. Skaičiuojama, jog ši investicija bendrovei atsipirks per ateinančius 3 metus, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Krovimo robotas
Krovimo robotas / „Putnu fabrika Ķekava“ nuotr.

Paukštienos gamybos bendrovėje „Putnu fabrika Kekava“ naujųjų robotizuotų sistemų diegimas buvo užbaigtas dar praėjusį gruodį, šiuo metu vykdomi paskutiniai technologijų testavimo darbai. Pilnu pajėgumu sunkių šaldytos paukštienos blokų krovimo ant palečių robotas pradės dirbti vasario mėnesį, o robotizuota svėrimo-pakavimo linija – kovo pradžioje.

Robotizuota pakavimo-svėrimo sistema atliks paukštienos produktų svėrimo ir pakavimo funkcijas. Taip bus užtikrinta, kad pakuotėse būtų vienodas gaminio svoris – tai aktualu gaminant produktų partijas prekybos centrams, pageidaujantiems, kad būtų tiekiamos vienodo svorio produktų pakuotės, kurioms būtų galima taikyti vienodą kainą.

„Putnu fabrika Ķekava“ nuotr./Robotizuota linija
„Putnu fabrika Ķekava“ nuotr./Robotizuota linija

Dar 2 analogiškas robotizuotas svėrimo ir pakavimo linijas įmonėje planuojama įdiegti pasibaigus koronaviruso pandemijai.

Kitas paukštininkystės įmonėje „įdarbintas“ robotas atliks fizinių jėgų reikalaujančius šaldytos paukštienos blokų krovimo ir pakavimo darbus, kuriuos iki šiol atlikdavo 8 darbuotojai. Per vieną darbo dieną ši galinga roboto ranka galės supakuoti ant palečių iki 30 tonų produkcijos.

„Putnu fabrika Kekava“ nuotr./Robotizuota linija
„Putnu fabrika Kekava“ nuotr./Robotizuota linija

Naujieji robotai, pasak AB „Putnu fabrika Ķekava“ valdybos pirmininko Andriaus Pranckevičiaus, padės iš dalies išspręsti ir darbo jėgos trūkumo problemą. „Mūsų paukštininkystės įmonėje, įsikūrusioje Kekavos seniūnijoje, turinčioje vos daugiau nei 5 000 gyventojų, dirba apie 820 darbuotojų.

Kvalifikuotų darbuotojų trūkumas mums jau daugelį metų yra tapęs iššūkiu. Didelę dalį darbuotojų įmonės transportu kasdien atvežame į darbą ne tik iš Kekavos, bet ir aplinkinių miestelių. Įmonėje įdarbinti robotai iš žmonių darbo neatims, atvirkščiai – naujosios technologijos sumažins sunkaus darbo krūvį, o žmonių kompetencijas galėsime pritaikyti tose srityse, kur robotai kol kas dar bejėgiai,“ – įsitikinęs A.Pranckevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas