Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Linava“: Vilkikų eilė Lietuvos–Baltarusijos pasienyje mažėja

Siunčiame naujausią informaciją apie mažėjančias vilkikų eiles Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje. Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacija „Linava“ informuoja, kad naujausiais duomenimis, pasienyje įstrigusių vilkikų šiuo metu yra 870, iš kurių 840 Baltarusijos, o 30 – Lietuvos pusėje. Per šventinį savaitgalį pasienyje įstrigusių vilkikų sumažėjo perpus.
Medininkų pasienio postas
Medininkų pasienio postas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Eilės pasienyje driekiasi jau dvi savaites. Kai kurie vilkikų vairuotojai jose praleido beveik dvi savaites, dalis jų jau kirto sieną ir pagaliau pasiekė namus. Tuo tarpu prie stovinčiųjų pasienyje jungiasi ir nauji vilkikai, kurie su kroviniais pas užsakovus pajudėjo daugiau kaip prieš savaitę atstačius sugedusias Muitinės departamento IT sistemas.

Tai precedento neturintis atvejis, kai per dvi savaites niekaip neišsisklaido susiformavusios eilės pasienyje, kurios susidarė sugedus Muitinės departamento IT sistemoms. Pasienyje vilkikų eilės pradėjo mažėti, kai daugiau kaip prieš savaitę Muitinės departamentas atstatė elektroninę tranzito deklaravimo sistemą.

Šiuo metu asociacija „Linava“ atlieka savo narių apklausą, siekiant išsiaiškinti, kokius finansinius nuostolius dėl pasienyje įstrigusių eilių patyrė mūsų šalies transporto kompanijos, kiek jų patirta dėl sutartyse su užsakovais numatytų netesybų, kai kroviniai vėlavo, kiek nuostolių susidarė dėl prastovos dienų ir kitų einamųjų išlaidų. Taip pat laukiama narių nuomonės dėl kreipimosi į atsakingas institucijas, prašant kompensuoti patirtus nuostolius.

Lietuvos vežėjai buvo priversti nebesiųsti sunkvežimių su kroviniais ir taip pažeidinėti sutartis su užsakovais, kuriose numatyti konkretūs krovinių pristatymo terminai. Dėl to jiems gresia ne tik nuostoliai, bet ir baudos, priklausomai nuo sutartyse numatytų sąlygų. Kaip jau skelbta, viena diena prastovos vilkikui kainuoja 300 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas