Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Litexpo“ nuostoliai pernai sumažėjo 34 proc. iki 2,5 mln. eurų

Lietuvos kongresų ir parodų centras „Litexpo“ praėjusiais metais patyrė 2,486 mln. eurų nuostolių – 34 proc. mažiau nei 2020 metais, kai jie siekė 3,779 mln. eurų.
Žmonių eilės prie vakcinavimo centro „Litexpo“
„Litexpo“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Litexpo“ konsoliduotos pajamos mažėjo 44 proc. iki 1,2 mln. eurų. Tam įtakos turėjo renginių ribojimai ir šalyje galiojęs karantinas, nurodoma Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje.

„2021-ieji metai, kaip ir 2020-ieji, „Litexpo“ buvo kupini iššūkių, paieškų ir sprendimų, Bendrovė, kaip ir daugelis kitų verslų, tikėjosi, kad 2020 metais prasidėjusi COVID-19 pandemija ir dėl jos įvesti ribojimai baigsis 2021 metais ir veikla bus vykdoma įprastu ritmu, tačiau šis lūkestis neišsipildė ir teko prisitaikyti prie naujos realybės“, – metiniame pranešime cituojamas „Litexpo“ vadovas Justinas Bortkevičius.

Bendrovės teigimu, per 2021 metus jos rengiamose parodose dalyvavo 401 įmonė, kartu su parodomis buvo suorganizuotas 81 renginys. Palyginti su priešpandeminiais 2019 metais, šie rezultatai buvo kelis kartus mažesni.

Pernai „Litexpo“ taip pat tikėjosi suorganizuoti daugiau renginių ir sulaukti daugiau dalyvių nei 2020 metais, kai vyko 92 renginiai su 37,4 tūkst. lankytojų, tačiau dėl COVID-19 pandemijos, karantino ir renginių ribojimų, renginiai galėjo vykti tik kelis mėnesius – pernai jų buvo 96, dalyvavo 17,1 tūkst. lankytojų.

Prognozuojama, kad pajamos iš konferencijų organizavimo ir parodų toliau augs. Tikimasi, kad 2024 metais „Litexpo“ pasieks 2019 metais buvusius finansinius rezultatus, veikla bus pelninga.

Praėjusių metų pabaigoje „Litexpo“ grupėje dirbo 75 darbuotojai.

98,76 proc. „Litexpo“ akcijų valdo valstybė, kuriai atstovauja Eekonomikos ir inovacijų ministerija, likusius 1,24 proc. akcijų valdo 37 fiziniai asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas