Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Londono Nacionalinė portretų galerija nutraukė paramos sutartį su BP

Londono garsioji Nacionalinė portretų galerija antradienį pranešė nutraukianti prieštaringai vertinamą rėmimo sutartį su BP, tapdama dar viena britų kultūros institucija, atsukusia nugarą energetikos milžinei.
JK naftos milžinė BP
JK naftos milžinė BP / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Verslas

BP remia prestižinius muziejaus apdovanojimus „Portrait Award“ nuo 1989 metų.

„Galerija yra labai dėkinga BP už ilgalaikę paramą „BP Portrait Award“, – sakoma direktoriaus Nicholaso Cullinano pranešime.

„Bendrovės parama apdovanojimams skatino kūrybiškumą, daugiau nei 30 metų skatino piešti portretus ir suteikė platformą menininkams iš viso pasaulio, taip pat suteikė įkvėpimo ir malonumo JK publikai“, – kalbėjo jis.

Pastaruoju metu sparčiai didėjančios energijos kainos atnešė didžiulį pelną didžiosioms naftos bendrovėms, įskaitant BP, tačiau karu daugėjo ir aplinkosaugininkų ir politikų išsakomos kritikos.

BP vyresnioji viceprezidentė Louise Kingham teigė, kad bendrovė „be galo didžiuojasi jos vaidmeniu, propaguojant britų meną ir kultūrą daugiau nei 30 metų“.

„Kadangi iki 2050 metų pereisime prie nulinio emisijų lygio ir padedame pasauliui tai pasiekti, turime ieškoti naujų būdų, kaip geriausiai panaudoti savo talentą, patirtį ir išteklius“, – pridūrė ji.

Nacionalinė portretų galerija šiuo metu yra atnaujinama ir vėl bus atidaryta 2023 metais.

Didžiausia britų teatro kompanija „Royal Shakespeare Company“ ir Škotijos nacionalinė galerija taip pat nutraukė ryšius su BP, o Londono Nacionalinis teatras, spaudžiamas menininkų ir aplinkosaugos aktyvistų, nutraukė rėmimo sutartį su „Shell“.

Britų muziejus taip pat sulaukė daug kritikos dėl rėmimo sutarties su BP po neseniai atidarytos parodos apie Stounhendžą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas