Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti
07 15 /17:01

Loterijos bilietus internetu norėjęs pasitikrinti vyras nustebo – kodėl bendrovė prašo paso?

Loterijas rengianti bendrovė „Olifėja“ savo svetainėje loto.lt beveik visą laiką leidusi pasitikrinti loterijos bilietus anonimiškai – tiesiog suvedus bilieto numerį, nuo šių metų sausio ragina užsiregistruoti ir patvirtinti savo tapatybę. Tam reikalingi ir asmens duomenys. Pati įmonė nurodo, jog norint vien tik pasitikrinti bilietus automatiniu būdu, beveik jokios informacijos apie lošėją nereikia, o alternatyvų palikta daugybė. Lošimų priežiūros tarnyba teigia, kad bendrovė teisinių ribų neperžengia.
„Olifėja”
„Olifėja” / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Į 15min kreipėsi skaitytojas Marius, pasipiktinęs apribotomis galimybėmis pasitikrinti loterijos bilietus tinklalapyje loto.lt. Jis priklauso įmonei „Perlas Network“ (buvusi „Lotelita“). Ši įmonė aptarnauja UAB „Olifėja“ ir UAB „Euloto“. Jos organizuoja tokias loterijas kaip „Teleloto“, „Vikingų loto“, „Kenoloto“ bei daugybę kitų.

Anksčiau automatinis bilietų tikrinimas tinklalapyje nebuvo apribotas – pakakdavo suvesti bilieto numerį, sistema iškart pasakydavo, ar bilietas ką nors laimėjo.

Tokia galimybė išliko ir dabar, tačiau reikia susikurti paskyrą ir prisiregistruoti. Skirtingai nei registruojantis daugelyje kitų komercinių platformų, loto.lt prašo vartotojo patvirtinti tapatybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams