Sportas gyvai

LTG grupė: bandymų apeiti sankcijas skaičius išaugo

Veiksmingai vykdydama sankcijų kontrolę, LTG grupės krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ per pastaruosius tris mėnesius identifikavo penkis kartus išaugusį bandymų apeiti taikomas sankcijas skaičių, rašoma LTG pranešime spaudai.
Panerių geležinkelio stotyje sulaikytas galimai baltarusiškų trąšų krovinys
Panerių geležinkelio stotyje sulaikytas galimai baltarusiškų trąšų krovinys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Jei kovą įmonė užfiksavo 14, tai gegužę pažeidimų skaičius siekė net 74. Daugiausia pažeidimų susiję su ketinimais vežti degalus ar naftos produktus. Per ši laikotarpį „LTG Cargo“ nepatvirtino nei vienos vežimo paraiškos šiai sankcionuotai prekei vežti į žemyninę Rusiją ar Kaliningradą.

Pasak „LTG Cargo“ vadovės Eglės Šimės, įvairūs būdai bandant apeiti įmonėje taikomą sankcijų kontrolės sistemą fiksuojami nuolat, tačiau „LTG Cargo“ juos sėkmingai identifikuoja ir laiku imasi reikiamų priemonių dar pasienyje apgręžiant vagonus ar nederinant išankstinių paraiškų sankcionuotoms prekėms pervežti. Kovą ties pasieniu apgręžti 4 vagonai, balandį – 10, gegužę – net 62.

„Mūsų pozicija nesikeičia – sankcijų kontrolė bendrovės veiklos srityje yra ne tik indėlis į Lietuvos ir visos ES interesų apsaugą, bet ir aiškus signalas visiems, kad netoleruojame neteisėtos, mūsų vertybinės politikos neatitinkančios veiklos“, – sakė E.Šimė.

„Akivaizdu, kad LTG Grupės įmonėse įdiegti sankcijų priežiūros procesai veikia, tačiau situacija dinamiška ir kasdien turime būti pasirengę reaguoti į naujus bandymus apeiti sankcijas. Pastarieji mėnesiai parodė, kiek kartų daugiau pažeidimų fiksuojame ir kad kontrolės sustiprinimas buvo reikalingas ir pasiteisinęs žingsnis.

Taikydami verslo atsparumą didinančius sprendimus ir įrankius, išsiaiškiname vis naujus sankcijų pažeidimus bei kuriamas jų apėjimo schemas, taip pat dalinamės informacija su kompetentingomis institucijomis ir tarnybomis“, – sakė LTG grupės Verslo atsparumo vadovas Gediminas Šečkus.

Pasak G.Šečkaus, LTG grupė vertina naujas sankcijų apėjimo tendencijas, tačiau kol kas sudėtinga atsakyti, kodėl reikšmingai išaugo sankcionuotų siuntėjų siunčiamų vagonų ar vagonų siunčiamų sankcionuotiems gavėjams, skaičius. Neatmetama ir prielaida, kad tokiu būdu bandoma patikrinti LTG grupės sankcijų kontrolės veiksmingumą.

LTG grupės bendrovės  atsakingai laikosi Lietuvos ir ES teisės aktų dėl sankcijų taikymo reikalavimų,  atsakingų institucijų išaiškinimų, taip pat užtikrina kontrolę, ribojamųjų priemonių įgyvendinimą savo veiklos srityje. Krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ vertina gaunamas paraiškas vežti krovinius – nevežamos sankcionuotos prekės, į sankcijų sąrašus įtrauktų bendrovių kroviniai ir kroviniai tų bendrovių, kurios yra susijusios su sankcionuojamais asmenimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius