Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

LTG verslo atsparumo direktorius E.Kerza karjerą tęs rizikos kapitalo fonduose gynybai ir saugumui

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) verslo atsparumo direktorius Edvinas Kerza birželio mėnesį baigia darbą bendrovėje. Jį nuo birželio 30 d. pakeis Vytautas Bitinas, LTG technologijų direktorius, rašoma „Lietuvos geležinkelių“ pranešime spaudai.
Edvinas Kerza
Edvinas Kerza / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Jis šias pareigas eis laikinai, iki kol bus paskirtas nuolatinis verslo atsparumo direktorius. E. Kerza savo profesinį kelią pratęs vadovaudamas rizikos kapitalo fondams gynybai ir saugumui „ScaleWolf Accelerator“ ir „ScaleWolf VC“.

„Kartu su komanda dėkojame E.Kerzai už rezultatyvų darbą didinant įmonių grupės atsparumą tiek vidaus, tiek ir išorės grėsmėms. Suformuota verslo atsparumo funkcijos struktūra, išgryninti ir prie pasikeitusios realybės pritaikyti procesai sukūrė tvirtą pagrindą ateities darbams. Be to, buvo sustiprinti įmonių grupės kompetencijų ribose esantys sankcijų kontrolės mechanizmai, inicijuota „FREE Rail“ programa, padėsianti pasiekti visapusės – verslo ryšių, technologijų ir IT – integracijos su Europa“, – sako Egidijus Lazauskas, LTG generalinis direktorius.

Anot jo, pereinamuoju laikotarpiu, iki kol bus paskirtas naujasis verslo atsparumo vadovas, šias pareigas eis V.Bitinas. Esu tikras, kad jo turimos žinios ir komandos pasitikėjimas leis užtikrinti darbų tęstinumą.

„Laikas dirbant LTG komandoje buvo itin intensyvus, kupinas tiek iššūkių, tiek ir pasiekimų. Kartu su komanda itin didelį dėmesį skyrėme kibernetinio saugumo, rizikų valdymo ir prevencijos sritimis. Tikiu, kad mums pavyko jas sustiprinti ir taip prisidėti prie LTG strateginių tikslų įgyvendinimo. Ypatingai didžiuojuosi tiek pagreitį įgaunančia „FREE Rail“ programa, tiek ir sustiprintais sankcijų kontrolės mechanizmais. Linkiu komandai sėkmės tiek tęsiant jau pradėtus darbus, tiek ir siekiant naujų tikslų“, – sako E.Kerza.

Jis birželio 30 d. pradės eiti rizikos kapitalo fondų gynybai ir saugumui „ScaleWolf Accelerator“ ir „ScaleWolf VC“ vadovo pareigas. E. Kerzos teigimu, konkursą į šių fondų vadovo pareigas jis laimėjo dar praėjusių metų pradžioje: „Rusijos karui Ukrainoje nulėmus didžiulį neapibrėžtumą fondų vystymas kuriam laikui buvo sustabdytas. Nutarus jį atnaujinti, turiu pratęsti anksčiau duotus įsipareigojimus. Juos išpildydamas ir toliau tęsiu savo profesinį kelią nacionalinio saugumo srityje.“

LTG verslo atsparumo direktoriaus pareigas laikinai eisiantis V.Bitinas prie bendrovės komandos prisijungė praėjusių metų lapkritį. Prieš prisijungdamas prie LTG komandos, V. Bitinas buvo Lietuvos dujų perdavimo sistemos operatorės „Amber Grid“ valdybos pirmininkas ir „Epso-G“ strategijos ir plėtros direktorius. Jis taip pat yra sukaupęs reikšmingos profesinės patirties telekomunikacijų, informacinių technologijų, bankinio, energetikos bei susisiekimo sektoriuose.

Naujojo LTG verslo atsparumo direktoriaus atranka bus paskelbta artimiausiu metu.

LTG Grupę sudaro kontroliuojančioji bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ (sutrumpintai – LTG) ir pagrindinės dukterinės bendrovės – krovinių vežimo veiklą vykdanti bendrovė „LTG Cargo“, keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“, šalies geležinkelių tinklą valdanti ir jo modernizacija besirūpinanti bendrovė „LTG Infra“.

Fondus „ScaleWolf Accelerator“ ir „ScaleWolf VC“ įsteigė Nacionalinė plėtros įstaiga „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) rizikos kapitalo priemonei „MILInvest“ valdyti. Jie orientuosis į gynybos, saugumo technologijas kuriančias, vystančias lietuviškas įmones ir startuolius,  kurių produktai ar paslaugos pasižymi eksporto potencialu, gali būti svarbūs ne tik regiono, bet ir globaliose rinkose, yra dvejopos paskirties (karinės ir civilinės).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas