Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„LTU Invest“ leista įsigyti dalį „Savy“ valdančios bendrovės

Lietuvos bankas (LB) leido Donato Karoso valdomai bendrovei „LTU Invest“ įsigyti dalį tarpusavio skolinimo ir sutelktinio finansavimo platformos „Savy“ operatorės „Bendras finansavimas“ kapitalo.
Paskola
Paskola / 123RF.com nuotr.

LB finansų rinkos priežiūros komitetas antradienį pritarė sandoriui. Pasak pranešimo, „LTU Invest“ tiesiogiai, o fizinis asmuo – netiesiogiai įgytų daugiau nei 20 proc. „Bendro finansavimo“ įstatinio kapitalo ir balsavimo teisių. LB nenurodė fizinio asmens pavardės.

„Savy“ komunikacijos specialistė Audra Kondrotė BNS patvirtino, kad fizinis asmuo yra vienintelis „LTU Invest“ akcininkas D.Karosas.

„Bendras finansavimas“ yra vartojimo kreditų teikimo, tarpusavio skolinimo ir sutelktinio finansavimo platformos „Savy“ operatorius, 100 proc. jo akcijų valdo įmonė „Neverest Capital“. Pastaroji kovo pradžioje pranešė, kad pritraukė 4,5 mln. eurų investicijų ir sieks gauti specializuoto banko licenciją.

Tarp investuotojų, be D.Karoso, taip pat yra bendrovės „GVB Invest“ vadovas ir akcininkas Gintaras Vytautas Barauskas bei „Bitė Group“ generalinis direktorius Nikita Sergienko.

Iki tol „Savy“ direktorius Audrius Žiugžda valdė 50 proc. „Neverest Capital“ akcijų, dalis jų po sandorio priklausys naujiesiems akcininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas