Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

LVMH prašo Prancūzijos institucijų pagalbos pasitraukiant iš susitarimo su „Tiffany“

Prancūzų prabangos prekių gamintoja „LVMH Moet Hennessy – Louis Vuitton“ (LVHM) paprašė Prancūzijos institucijų pagalbos pasitraukiant iš susitarimo dėl „Tiffany“ įsigijimo, kurio nusprendė atsisakyti, rašo „The Wall Street Journal“ (WSJ), remdamasi aukšto rango Prancūzijos pareigūnais.
„Tiffany & Co“
„Tiffany & Co“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusią savaitę LVMH paskelbė neketinanti užbaigti susitarimo su „Tiffany“ dabartinėmis aplinkybėmis. LVMH direktorių taryba išnagrinėjo Prancūzijos užsienio reikalų ministerijos kreipimąsi, kuriame prašoma atidėti „Tiffany0147 įsigijimo sandorio užbaigimą iki 2021 metų dėl JAV grasinimų įvesti muitus prancūzų prekėms.

Prancūzijos pareigūnų teigimu, prieš gaudama Prancūzijos užsienio reikalų ministro Jeano-Yves'o Le Driano laišką, LVMH paprašė Prancūzijos finansų ministro Bruno’o Le Maire’o padėti pasitraukti iš susitarimo.

Pasak leidinio, bendrovė paprašė B.Le Maire’o parašyti laišką, kurio pagrindu LVMH galėtų iš naujo derėtis dėl sandorio arba atsisakyti susitarimo.

Tuo tarpu pati LVMH tvirtina nesikreipusi į ministrą.

„LVMH neigia šiuos piktybiškus ir visiškai nepagrįstus kaltinimus“, – pareiškė bendrovė.

B.Le Maire’as vedė derybas su JAV iždo sekretoriumi Stevenu Mnuchinu dėl „skaitmeninio mokesčio“ įvedimo tokioms įmonėms kaip „Google“ ir „Facebook“.

JAV teigia, kad naujasis mokestis yra diskriminacinis JAV bendrovių atžvilgiu ir pagrasino įvesti muitus Prancūzijos prabangos prekėms. Prancūzija sutiko atidėti mokesčių įvedimą iki 2021 metų sausio 6 dienos, tęsiantis tarptautinėms deryboms dėl analogiško mokesčio.

Prancūzijos pareigūnai, susipažinę su derybų eiga, teigia nelaikantys susitarimo su „Tiffany“ galimu svertu, nes perėmimas neturi nieko bendro su minėtomis derybomis.

„Tiffany“ bylinėjasi su Prancūzijos įmone Delavero valstijos teismuose.

Amerikiečių bendrovė mano, kad LVMH nesiėmė būtinų veiksmų gauti reguliavimo institucijų patvirtinimus sandoriui.

LVMH šiuos kaltinimus pavadino nepagrįstais ir ėmė planuoti ieškinį prieš „Tiffany“, apkaltindama pastarąją neveiksmingu įmonės valdymu krizės metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas