„Atlikus patikrinimą, nustatyta higienos pažeidimų. Patikrinimo metu restorano baro zonoje, virtuvėje, produktų sandėliavimo patalpose rasta gyvų ir negyvų tarakonų. Gamybinės patalpos buvo nepakankamai išvalytos“, – skelbiama VMVT pranešime spaudai.
Inspekcijos atstovai teigia, kad pastarąjį mėnesį šiame restorane pažeidimų nustatyta antrą kartą, todėl buvo laikinai (kol bus išdezinfekuotos patalpos) sustabdyta minėtojo restorano veikla.
Darbą atnaujinti restoranas planuoja ketvirtadienį, jeigu VMVT inspektoriai patvirtins, kad trūkumai tinkamai pašalinti.
„Katpėdėlės“ restoranus valdančios bendrovės „Amber Food“ grupės rinkodaros vadovė Lina Nikonovaitė tikino, kad per tą laiką, kol kavinė nedirbo, visi trūkumai buvo pašalinti.
„Taip pat pritaikyti dar griežtesni higienos ir sanitarijos reikalavimai. Restoranas yra įsikūręs autentiškame mediniame pastate – uostamiesčio architektūros paveldo dalyje. Pastatas senas, tad kenkėjai slepiasi giliai vidinėse jo konstrukcijose. Neseniai atlikome generalinį patalpų valymą ir keliskart stipriai dezinfekavome visą pastatą, tai ir galėjo paskatinti tam tikrą nedidelį kenkėjų pasirodymą paviršiuje. Šiuo metu baigiame taikyti papildomas priemones, kad būtų atsikratyta kenkėjų likučių, ir restoraną vėl atidarysime ketvirtadienį“, – laiške 15min teigė L.Nikonovaitė.
Be to, „Amber Food“ atstovė pabrėžė, kad per pastaruosius metus restoranas tikrintas du kartus. VMVT patikrinimuose prieš metus ir šį rugpjūtį, anot L.Nikonovaitės, konstatuota, jog restorane laikomasi esminių maisto saugos ir higienos reikalavimų.
„Restoranas yra gavęs geriausią VMVT inspekcijos vertinimą – 5 puodelius“, – teigė L.Nikonovaitė.
Ketvirtadienį po pietų „Amber Food“ atstovė patikino, kad minėtojo restorano Klaipėdos centre veikla jau yra atnaujinta.