Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Maisto pristatymo sistema Foodout.lt nebeveikia: kalbama apie bankrotą

Maisto pristatymo į namus lyderiais prisistatinėję Foodout.lt neteikia paslaugų: neveikia jų puslapis internete, mobilioji programėlė, o telefonu atsiliepęs vadybininkas mini technines problemas. Didžiuosiuose miestuose konkurencija tarp maisto pristatymo bendrovių šįmet ypač paaštrėjo. Restoranų rinkoje antradienį kalbama, kad 5 valstybėse veikusi kompanija ketina bankrutuoti.
Maisto pristatymas per 33 minutes
Foodout renginyje / „Foodout“ nuotr.

„Šiandien nustojo veikti foodout puslapis ir programėlė. Paskambinus serviso telefonu pranešė, kad stabdoma veikla nuo šiandien. Vadybininkų telefonai išjungti“, – apie bandymą susisiekti su maisto pristatymo sistema pranešė 15min skaitytojas.

Restoranai jau nebendradarbiauja

Redakcijai pavyko prisiskambinti vienam maisto tiekimo sistemos vadybininkui. „Šiuo metu mes neveikiame. Techniniai nesklandumai. Ar pavyks tai išspręsti? Nežinau, mes patys nežinome“, – dėstė telefonu atsiliepęs vadybininkas.

Antradienį maisto per šią sistemą užsisakyti jau nepavyko. Foodout.lt tiekė maistą į namus iš restoranų, tačiau šioje rinkoje veikia ir daugiau panašių bendrovių.

15min kreipėsi į restoranus, su kuriais dirbo maisto pristatymo sistema.

Restorano „Fokus pica“ vadybininkė teigė „nebendraujanti“ su foudout.lt.

„Super kebai“ atstovė tikino „užsakymų per šią sistemą kol kas nepriimanti“, ir pasiūlė parsisiųsti konkurentų programėlę.

„Kinų smuklės“ vadybininkė teigė, kad nuo šiandien maisto per foodout.lt nepristato "ir daugiau nepristatys“.

„Jie užsidarė staigiai ir netikėtai ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse“, – teigė vieno restoranų tinklo atstovas.

Foodout.lt maistą tiekė ir iš "McDonalds" restoranų. Tačiau bendrą darbą sustabdė ir jie.

„McDonald‘s“ Lietuvoje šiuo metu yra sustabdęs bendradarbiavimą su maisto pristatymo įmone „Foodout“ ir tuo pačiu laikinai nutraukė maisto pristatymo paslaugą Lietuvoje. Apgailestaujame dėl galimai sukeltų nepatogumų savo lankytojams", – teigiama „McDonald‘s“ generalinio direktoriaus Baltijos šalyse Vladimiro Janevskio komentare.

Veikla nutrūko staiga

Dar lapkričio 22 dieną foodout skelbė konkursą – atspėk restoraną ir gauk prizą. Spalio mėnesį maisto pristatymo į namus sistema feisbuke ieškojo kurjerių. Skelbiama, kad bendrovėje dirba 47 darbuotojai.

Foodout reklama
Foodout reklama

15min nesėkmingai bandė susisiekti su įmonės vadovu Mariumi Neviera. Restoranų rinkoje sklando kalbos, kad bendrovė skelbs bankrotą, darbuotojai bus atleisti, kai kuriems restoranams maisto vežėjai dar liko skolingi.

Platino ir kriptovaliutas

Foodout.lt yra maisto užsakymo portalas, kuris pristatydavo patiekalus iš daugiau nei 200 restoranų Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Maisto pristatymo sistema veikia ir Latvijoje, Estijoje, Baltarusijoje ir Ukrainoje.

Tarp foodout partnerių buvo tokie restoranai kaip „Čili pica“, „Soya“, „Basilico“, „Kinų smuklė“, „Super Kebai“, „Fokus pica“.

Rinkoje svarstoma, kad foodout galėjo neatlaikyti konkurencijos, kai į maisto pristatymo verslą įsiveržė WOLT, kurie užsakymus atveža dviračiu. Šioje rinkoje taip pat veikia ir „Lėkštė.lt“.

Beje, foodout yra sukūręs prekių pristatymo startuolį „Dorado“. Pastarasis praėjusiais metais sėkmingai paskelbė baigęs pirmą viešo kriptovaliutos platinimo (Initial Coin Offering – ICO) etapą ir pritraukė 6,3 mln. USD iš 7725 vartotojų visame pasaulyje.

Vienas iš foodout investuotojų yra į turtingiausių verslininkų sąrašą patenkantis Tadas Karosas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas