Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maisto produktai – ant grindų, šalia – graužikų išmatos: sustabdyta įmonės, maistą tiekusios ir ugdymo įstaigoms, veikla

Spalio 8 dieną Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Vilniaus apygardos priežiūros skyriaus inspektoriams patikrinus UAB „Handelshus“ maisto produktų laikymo sandėlį Vilniuje, aptikti šiurkštūs higienos pažeidimai, turintys tiesioginį poveikį produktų saugai ir kokybei, rašoma VMVT pranešime spaudai. Dėl šių pažeidimų įmonės vykdomą didmeninę gyvūninių ir negyvūninių maisto produktų prekybos ir sandėliavimo veiklą Vilniuje nuspręsta stabdyti. Įmonė taip pat tiekė maisto produktus ugdymo įstaigoms.
Asociatyvinė nuotr.
Asociatyvinė nuotr / 15min koliažas

Patikrinimo metu įmonės atstovai nepateikė jokios informacijos, įrodančios, kad šaldyti maisto produktai ir gaminiai yra transportuojami tam pritaikytu transportu su šaldymo įranga. Sandėlyje produktai laikomi netvarkingai, dalis jų su pažeistomis pakuotėmis, pabirę ant grindų, aplink buvo matyti ir graužikų išmatų.

„Atvykę į objektą inspektoriai aptiko ant dulkių ir nešvarumų sluoksniu padengtų maisto produktų pakuočių tupinčius ir netgi po patalpą skraidančius laukinius paukščius. Kyla didelis pavojus, kad nuo laukinių paukščių mikriobiologinė tarša pateks ant maisto produktų. Aptikta ir graužikų buvimo pėdsakų.

Tokiomis sąlygomis laikant maisto produktus rizika užsikrėsti graužikų platinamomis pavojingoms ligoms – didžiulė. Šie gyvūnai platina tokias užkrečiamąsias ligas kaip: leptospirozė, jersiniozė, pseudotuberkuliozė ir kt. Tai tikrai vienas retesnių atvejų, kuomet esame užfiksavę taip aplaidžiai laikomus maisto produktus, o jie juk vėliau patekdavo į mokyklų ir darželių virtuves ar prekybos taškus. Imsimės griežčiausių priemonių,“ – sakė VMVT Vilniaus apygardos priežiūros skyriaus patarėja Daiva Ruželienė.

Patikrinimo metu rastos dėžės, kuriose laikomi maisto produktai ir duona: nešvarios, apdulkėjusios, su ant dėžių likusiomis senomis ženklinimo etiketėmis. Galima daryti išvadą – dėžės nebuvo plaunamos ir tinkamai paruošiamos naujiems produktams laikyti ir transportuoti. Taip pat aptikta, kad maisto produktų siuntoms surinkti naudojama daugkartinė neplauta tara, plastikinės dėžės su prieš tai laikytų maisto produktų likučiais; dėžėse, paruoštose dėti maisto produktus, rasti negyvi vabzdžiai ir jų dalys, įvairios šiukšlės.

VMVT priėmus sprendimą stabdyti įmonės veiklą, ji vėl veikti galės tik pašalinus visus patikrinimo metu nustatytus pažeidimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas