Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maklerė: „Grigiškių“ akcijos bus platinamos maždaug už rinkos kainą, emisija orientuota į institucinius investuotojus

Higieninio popieriaus, kartono ir medžio plaušo plokščių gamintojai „Grigiškės“ paskelbus apie naują akcijų emisiją, makleriai sako, kad akcijos bus platinamos maždaug už rinkos kainą, o emisija orientuota į institucinius investuotojus.
Grigiškės
Grigiškės / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Taip pat akcentuojama, kad akcijoms platinti „Grigiškes“ pasirinko tinkamą laiką – investuotojų apetitas akcijoms yra išaugęs, nuotaikos geros, o laisvų pinigų rinkoje yra.

„Jų ypač padaugėjo po įvykusio bendrovės “Invalda„ akcijų supirkimo“, – dienraščiui „Verslo žinios“sakė „Swedbank“ finansų maklerė Agnė Anzelienė.

Anot jos, tikėtina, kad „Grigiškių“ akcijos bus platinamos maždaug už rinkoje šiuo metu esančią kainą. Ketvirtadienį „Grigiškių“ akcijos biržoje kainavo po 0,592 euro.

„Manau, emisija orientuota į institucinius investuotojus. Jiems rinkos kaina yra tinkama, o svarbiausia yra gauti norimą akcijų kiekį. Pripažinkime, “Grigiškių„ akcijų likvidumas nėra didelis, tad stambesniam investuotojui norint įsigyti daugiau šių akcijų tektų kelti kainą ir skirti nemažai laiko joms įsigyti. Dabar to daryti nereikės“, – teigia A.Anzelienė, pasak kurios, viešas antrinis akcijų siūlymas naudingas esamiems „Grigiškių“ akcininkams, nes po jo įmonės akcijų likvidumas turėtų išaugti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas