Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Malaizijos teismas leido „Swatch“ užginčyti laikrodžių su LGBTIQ simbolika konfiskavimą

Malaizijos teismas trečiadienį nusprendė, kad laikrodžių gamintoja „Swatch“ gali užginčyti dešimčių laikrodžių su LGBTIQ simbolika konfiskavimą, pranešė Šveicarijos bendrovės teisininkas.
AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.

Malaizijos, kurioje homoseksualumas yra uždraustas, o LGBTIQ bendruomenė susiduria su diskriminacija, vyriausybė yra uždraudusi vaivorykštės tematikos „Swatch“ laikrodžius ir įspėjusi, kad jų savininkams ar pardavėjams gresia iki trejų metų kalėjimo.

Gegužę pareigūnai surengė reidą „Swatch“ parduotuvėse 11 prekybos centrų visoje Malaizijoje ir konfiskavo 172 laikrodžius, kuriuos apibūdino kaip turinčius LGBTIQ elementų.

Trečiadienį Kvala Lumpūro aukščiausiasis teismas nusprendė, kad „Swatch“ gali užginčyti šį konfiskavimą per teisminę peržiūrą, naujienų agentūrai AFP sakė bendrovės advokatas Nizamas Bashiras (Nizamas Baširas).

„Teismas sutiko nagrinėti „Swatch“ prašymą grąžinti laikrodžius ir atlyginti žalą“, – teigė jis bei pridūrė, kad tikimasi, jog posėdį teismas paskirs rugsėjo 6 dienai.

Ieškinyje dėl konfiskavimo „Swatch“ teigė, kad jos reputacijai buvo padaryta žala.

„Laikrodžiai neskatino jokios seksualinės veiklos, o tik linksmą ir džiaugsmingą taikos bei meilės išraišką“, – teigiama jame, reikalaujant grąžinti daiktus ir atlyginti nenurodytą žalą.

Savo ruožtu Malaizijos vyriausybė pareiškė, kad šie laikrodžiai „gali pakenkti (...) tautos interesams, nes propaguoja, remia ir normalizuoja LGBTIQ judėjimą, kurio nepripažįsta plačioji visuomenė“.

Konfiskavimas buvo grindžiamas 1984 metų Malaizijos Spaustuvių ir leidinių aktu, kurį kritikai laiko drakonišku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas