Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Malkų įlankos terminalas investavo į atsinaujinantį energijos šaltinį – saulės elektrinę

Malkų įlankos terminalas investavo beveik 250 tūkst. eurų ir ant vieno iš savo sandėlio stogo įsirengė 320 kW galios saulės elektrinę, siekiant prisidėti prie aplinkos taršos bei elektros išlaidų mažinimo.
Malkų įlankos terminalas
Malkų įlankos terminalas / Bendrovės nuotr.

„Ypatingą dėmesį skiriame tvarumui ir aplinkos tausojimui, todėl vienas iš nuoseklių strateginių žingsnių buvo saulės elektrinės įrengimas terminalo energijos poreikiams užtikrinti iš atsinaujinančių energijos išteklių“, - sakė Malkų įlankos terminalo direktorius Julius Kiršis.

Planuojama, kad per metus saulės jėgainė pagamins apie 25 proc. elektros energijos reikalingos terminalo veiklai užtikrinti.

Dėl to į aplinką nebus išmesta apie 130 t CO2 dujų, kurios išsiskirtų šį elektros kiekį gaminant ne iš atsinaujinančių energijos išteklių.

Iš viso ant MĮT sandėlio stogo pradėjo veikti 771 fotomodulis, o bendras plotas, kurį užima saulės elektrinė, siekia 1 800 kv. metrų.

Saulės elektrinės montavimo darbai truko 4 mėnesius.

MĮT priklauso Klaipėdos terminalo įmonių grupei, vienijančiai krovos, logistikos, krovinių ekspedijavimo ir laivų agentavimo paslaugas teikiančias įmones. Terminalas nuosekliai investuoja į tvarios technikos įsigijimą bei rūpinasi aplinka, kurioje vykdo veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas