Sportas gyvai
06 30

Mantas avantiūrišką planą įgyvendino Palangoje: išdavė visas paslaptis, kaip atrodo picų kepimas vagonėlyje

Toliau nuo Palangos centro, priešais „Rimi“ parduotuvę, stovi „Baltas vagonėlis“, iš kurio sklinda picų kvapai. Atėjus pasikalbėti su jo įkūrėju vilniečiu Mantu Linkevičiumi dar teko ir palaukti, mat prie vagonėlio stovėjo klientų eilė, tad kepėjui tenka tik spėti suktis. Tarp užsakymų eilės Mantui radus keliolika laisvų minučių pasikalbėjome su juo apie tai, kaip jis atsidūrė Palangoje, kaip kilo idėja pradėti verslą vagonėlyje ir baltą picų kepimo melą.
Picos vagonėlis Palangoje
Picos vagonėlis Palangoje / Patricija Adamovič / BNS

Žinojo, kad maisto verslas klestės

M.Linkevičius nėra vietinis Palangos gyventojas. Jis – vilnietis, prieš trejus metus į pajūrį atsikraustęs sekdamas paskui meilę.

„Susiradau Vilniuje palangiškę merginą, bet ateina vasara ir ji išvažiuoja į Palangą. Kai prasidėjo pandemija ir aš tada atvažiavau čia, tuomet reikėjo galvoti, ką veikti“, – 15min pasakojo jis.

Iki tol Mantas dirbo rinkodaros, renginių organizavimo srityse. Tik atvykęs į Palangą dirbo su Roku Galvonu, „Roko virtuvės“ įkūrėju. Jie Palangos viloje „Auska“ organizuodavo vienų didžiausių Lietuvos atlikėjų koncertus, tačiau greitai ši veikla nutrūko. Teko galvoti, ko kito imtis, nes atgal į Vilnių M.Linkevičius vykti nenorėjo.

Patricija Adamovič / BNS/Picos vagonėlis Palangoje
Patricija Adamovič / BNS/Picos vagonėlis Palangoje

Taip ir atsirado mintis apie gaminimą. Jis teigė supratęs, kad čia tikrai klestės maisto verslas, be to, kaip pasakojo Mantas, tuo metu, kai jis atvyko į Palangą, gerų picų čia nebuvo, tad toks sumanymas turėjo pavykti.

„Ir aš nenorėjau gaminti nieko, kas smirda ir kur yra žalia mėsa, nes nemėgstu liesti žalios mėsos, tai visi burgeriai, kebabai, šašlykai atkrito. Nenorėjau turėti ir jokių fritiūrinių. Rinkausi tokį darbą, kad man būtų malonus, tai pica man idealiai tiko, nereikėjo niekur laužyti savęs.

Nors turime tokį geros kokybės kumpį, kurį reikia išplėšyti, tai jei vienas kurią dieną dirbčiau, turbūt sakyčiau, kad šitų picų šiandien nėra“, – nusijuokė M.Linkevičius.

Jis pripažino niekada gyvenime iki tol picos nekepęs. M.Linkevičius teigė visko apie neaoplietiškas picas išmokęs žiūrėdamas „Youtube“. Nors kai kam sakydavo kitaip.

Patricija Adamovič / BNS/Mantas Linkevičius
Patricija Adamovič / BNS/Mantas Linkevičius

„Mums rašydavo infuenceriai, sakydavo, kad atvažiuos pas mus ir pareklamuos, ir aš jiems meluodavau, sakydavau, kad 10 metų Neapolyje gyvenau, o paskui man draugai siųsdavo ir juokdavosi, kad rimtu veidu žiūrėdamas į kamerą meluodavau apie tai, kad grįžau iš ten į Lietuvą, Palangą, ir kepu dabar picas čia. Jiems taip niekada ir nepasakiau, kad tai – netiesa.

Bet aš tai nedariau piktai, kūriau istoriją, kad ir jiems būtų įdomu, ir jų sekėjams, ir kitiems. O čia visi puikiai žino, kad aš iš Vilniaus atvažiavęs, mano net instagramo profilyje nėra nė vienos nuotraukos iš Neapolio“, – nusijuokė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius