Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Marriott“ viešbučiai atsisako vienkartinių plastikinių tualeto reikmenų buteliukų

Didžiausias pasaulyje viešbučių tinklas „Marriott International“, siekiantis mažinti savo poveikį aplinkai, nusprendė atsisakyti vienkartinių tualeto reikmenų buteliukų.
Plaunami plaukai
Plaunami plaukai / Vida Press nuotr.

Tačiau, užuot perėjęs prie pakartotinai užpildomų prie sienos tvirtinamų dozatorių, tinklas pradės naudoti didesnius butelius su dozatoriais, kuriuose telpa maždaug 10–12 kartų didesnis šampūno, kondicionieriaus ar dušo gelio kiekis.

Tušti didesni buteliai bus siunčiami perdirbimui, nors tikrovėje daugelis JAV savivaldybių nemažą dalį plastiko, kuris yra pažymėtas tinkamumo perdirbti ženklu, šiuo metu siunčia į sąvartynus ar atliekų deginimo gamyklas.

„Mūsų svečiai tikisi, jog mes imsimės pokyčių, kurie bus prasmingi aplinkos požiūriu ir dėl kurių nesuprastės paslaugų kokybė ..., kurios jie tikisi iš mūsų viešbučių“, – pareiškė grupės prezidentas ir generalinis direktorius Arnė Sorensonas.

„Marriott International“ valdo daugiau kaip 7 tūkst. su 30 prekių ženklų veikiančių viešbučių 131 pasaulio šalyje. Juose gyvena po daugiau kaip 1 mln. svečių per parą.

Didesnius butelius viešbučių operatorė jau įrengė maždaug 1 tūkst. savo viešbučių Šiaurės Amerikoje. Manoma, jog mažų buteliukų didžioji dalis grupės viešbučių atsisakys iki 2020 metų pabaigos.

„Marriott“ skaičiavimais, kai ši programa bus įgyvendinta visame pasaulyje, į sąvartynus nepateks apie 500 mln. buteliukų per metus, o tai sudaro apie 770 tonų plastiko.

Prie didesnės talpos tualeto reikmenų butelių šiuo metu taip pat pereina „Hyatt Hotels“. Panašios priemonės imsis ir „InterContinental Hotels Group“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento