Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mars Lietuva“ medžioja studentus: būsimus kolegas autobusais atsivežė tiesiai į įmonę

Dalyvauti vien karjeros mugėse nebepakanka, tad į galimų darbuotojų paieškas leidžiamasi juos viliojant tiesiai į įmonę. Antradienį bendrovėje „Mars Lietuva“ lankosi apie 80 studentų ir moksleivių, kurie jau vasarą gali tapti praktikantais, o ateity galbūt taps šios įmonės kolektyvo dalimi.
Studentai vieši „Mars Lietuva“
Studentai vieši „Mars Lietuva“ / Įmonės nuotr.

80 studentų bei moksleivių įmonė užsakytu autobusu atsivežė iš įvairių šalies universitetų ir mokyklų. „Mars Lietuva“ vieši mechanikos, robotikos, automatikos, gamybos inžinerijos bei maisto technologijų studentai iš Kauno technologijos universiteto, Vilniaus Gedimino technikos universiteto, taip pat moksleiviai iš Kretingos pranciškonų gimnazijos bei Kauno mokyklos.

Kokių studijų programų studentus pasikviesti, nusprendė pati įmonė. Šių specialybių studentai yra pagrindinė auditorija. Svečiams surengta pilna patirčių diena – nuo bendravimo su kolegomis ir stebėjimo, kaip gimsta produkcija, iki įvairių užduočių.

„Pirmoji mintis kodėl tai darome yra dėl to, jog nuolat susiduriame su tuo pačiu klausimu iš studentų – ką jūs ten gaminate, kas vyksta fabrike? Kiek dalyvaujame karjeros dienose, paskaitose, neturime galimybės parodyti kokio masto ta gamyba. Idėja kilo pasikviesti pas mus. Ekskursijas darydavome ir anksčiau, bet mažesnėmis grupelėmis, apie 20 žmonių. Kilo idėja vienu metu pasikvesti didesnę grupę studentų, sudėlioti dienotarkę taip, kad būtų galima pabendrauti su skirtingų skyrių specialistais, paklausyti jų pristatymų, pabendrauti su kolegoms, nueiti į gamybos cechą, – kalbėjo „Mars Lietuva“ personalo skyriaus vadovė Viktorija Kriščiūnaitė. – Kiekvienoje erdvėje jiems pateikiamos užduotys, pavyzdžiui, nuėję į gamybos fabriką jie turi sugalvoti ir pasiūlyti galimą patobulinimo idėją. Skyrių pristatymuose atsakinėja į klausimus iš istorijos, gamybos, techninių sričių. Norėjome, kad nebūtų sėdėjimas ir klausymasis, tad studentai ir moksleiviai tikrai turi ką veikti. Kai kurie dalyvauja jau antrą kartą, tai mums geras ženklas“.

Įmonės atstovai pastebėjo, kad nors dalyvavimas karjerų dienose yra naudingas, tačiau betarpiškas bendravimas su konkrečios srities studentais daug efektyvesnis. Pasisvečiavę įmonėje studentai domisi ir praktikos galimybėmis, tad tai puiki proga užmegzti ryšius ir sužinoti plačiau apie galimą praktikos vietą ir veiklos pobūdį. Kasmet įmonėje praktikuojasi apie dešimt studentų.

UAB „Mars Lietuva“ yra šokoladinių batonėlių ir maisto gyvūnams augintiniams rinkos lyderė Lietuvoje. Savo veiklą bendrovė, pavadinimu „Masterfoods“, pradėjo 1993 m. Klaipėdoje. Šiandien savo gamybą vykdanti Gargžduose, „Mars Lietuva“ yra viena didžiausių JAV korporacijos „Mars, Incorporated“ gamyklų Europoje.

„Mars Lietuva“ gamykloje dirba apie 800 darbuotojų. Kasmet čia pagaminama apie 75 tūkst. tonų, per 400 rūšių ir formatų konservuoto maisto gyvūnams augintiniams. Beveik visa Lietuvoje pagaminama produkcija eksportuojama į 30 Europos šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento