Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mažosios JK bendrovės atsilieka nuo didžiųjų pagal moterų skaičių valdybose

Mažosios Didžiosios Britanijos įmonės, kurių akcijomis prekiaujama viešai, atsilieka nuo savo didžiųjų kolegų pagal moterų skaičių valdybose, parodė trečiadienį paskelbti atlikto tyrimo rezultatai.
Londonas
Londonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Organizacijos „Women on Boards UK“ ataskaita parodė, kad 350 didžiausių JK biržoje kotiruojamų bendrovių padarė didesnę pažangą nei tos, kurios nepatenka į šį skaičių.

„Nors per pastaruosius kelerius metus padaryta pažanga, tačiau didžioji dalis šios pažangos tenka didžiausioms įmonėms“, – pažymėjo „Women on Boards UK“ vadovė Fiona Hathorn.

„Norėdami paspartinti įvairovę ir panaikinti moterų ir vyrų darbo užmokesčio skirtumą, turime žvelgti už 350 FTSE ribų ir užtikrinti, kad kiekviena į indeksą „FTSE All-Share“ įtraukta įmonė būtų įpareigota įgyvendinti pokyčius“, – pridūrė ji.

Duomenys apie 261 įmonę, esančią už 350 didžiausiųjų bendrovių ribos, parodė, jog 54 proc. šių įmonių valdybas sudaro tik vyrai.

Palyginimui, tarp 350 didžiausių indekso įmonių šis skaičius siekia 8 procentus.

„Ši ataskaita pabrėžia, kad darbas dar toli gražu nėra atliktas“, – kalbėjo F.Hathorn.

Tyrime buvo nagrinėjama mažesnių įmonių, kurių bendra rinkos vertė siekia 63 mlrd. svarų (73 mlrd. eurų) ir kurios „turi didelę įtaką JK ekonomikai“, praktika, pridūrė „Women on Boards UK“ atstovė.

Rezultatai taip pat parodė, kad 48 proc. mažesnių įmonių moterys užėmė trečdalį postų valdybose, palyginti su 65 proc. tarp 350 didžiausių įmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas