Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„McDonald's“ planuoja didinti atlyginimus JAV, pasamdyti 10 tūkst. naujų darbuotojų

„McDonald's“ ketvirtadienį pranešė planuojanti didinti atlyginimus jos restoranuose dirbantiems darbuotojams Jungtinėse Valstijose bei pasamdyti dar 10 tūkst. žmonių, siekdama patenkinti augantį poreikį.
Greito maisto restoranas „McDonalds“
Greito maisto restoranas „McDonalds“ / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Jau ne vienas darbdavys Jungtinėse Valstijose pranešė susiduriantis su sunkumais ieškant žmonių atsigaunant paklausai ir sušvelninus dėl COVID-19 įvestus apribojimus.

Greitojo maisto tinklas teigė, kad planuoja vidutiniškai 10 proc. padidinti valandinį atlyginimą maždaug 36 500 darbuotojų, padidindamas naujiems darbuotojams mokamą atlyginimą „mažiausiai“ iki 11–17 JAV dolerių už valandą, o pamainų vadovams – iki „mažiausiai“ 15–20 JAV dolerių už valandą.

„Kaip ir mūsų franšizės turėtojai, susiduriame su sudėtinga samdos aplinka, o tam, kad galėtume judėti pirmyn, privalome nuolat atnaujinti savo įsipareigojimą siūlyti vieną iš pirmaujančių įdarbinimo paketų pramonėje“, – pranešime darbuotojams teigė „McDonald's“ JAV prezidentas Joe Erlingeris.

Atlyginimų didinimas reiškia, kad vidutinis valandinis darbo užmokestis įmonei priklausančiuose restoranuose sieks 15 JAV dolerių per valandą. Dalyje restoranų ši lygis bus pasiektas šiais metais, o dalyje – 2024 metais, laikantis „rinka po rinkos“ principo.

Visgi tai reiškia, kad „McDonald's“ dar neužtikrins minimalaus 15 JAV dolerių valandinio atlygio, kurio visoje šalyje siekia profesinės sąjungos ir pažangūs politikai, tokie kaip Vermonto valstijos senatorius Bernie Sandersas.

„McDonald's“ taip pat teigė, kad per ateinančius tris mėnesius planuoja pasamdyti 10 tūkst. naujų darbuotojų, atsižvelgdama į didesnį vartotojų srautą, didžiausiai pasaulio ekonomikai ėmus atsigauti.

Pastaruoju metu įvairios JAV turizmo, svetingumo ir kitų sektorių įmonių skundžiasi sunkumais randant darbuotojų, kurie patenkintų augantį paslaugų poreikį.

„Amazon“ ketvirtadienį pranešė apie planus sukurti 75 tūkst. darbo vietų JAV ir Kanadoje.

Greitojo maisto tinklas „Chipotle Mexican Grill“ pirmadienį pranešė padidinsiantis atlyginimus vidutiniškai iki 15 JAV dolerių per valandą.

„McDonald's“ pranešimas netaikomas franšizės turėtojų valdomiems restoranams.

Pastarąjį ketvirtį daugiau nei pusė viso tinklo pajamų JAV buvo gauti iš franšizės turėtųjų valdomų restoranų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas