Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Medicinos bankui – 300 tūkst. eurų bauda

Patikrinimą atlikęs Lietuvos bankas konstatavo, kad Medicinos bankas neužtikrino tinkamų pinigų plovimo ir teroristų finansavimo (PPTF) prevencijos priemonių ir skyrė komerciniam bankui 300 tūkst. Eur baudą.
Medicinos bankas
Medicinos bankas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip per „Nasdaq“ akcijų biržą pranešė Medicinos bankas, Lietuvos bankas atliko pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos priemonių įgyvendinimo Medicinos banke planinį tikslinį inspektavimą.

Išnagrinėjusi inspektavimo medžiagą, Lietuvos banko valdyba konstatavo, kad Medicinos bankas neužtikrino tinkamų prevencijos priemonių įgyvendinimo procedūrų, todėl įpareigojo Medicinos banką ištaisyti nustatytus trūkumus, įspėjo banką dėl teisės aktų pažeidimo ir skyrė 300 tūkst. Eur. baudą.

Lietuvos banko pranešime spaudai papildoma, kad inspektavimo metu nustatyta, jog bankas netinkamai vertino ir visos veiklos, ir individualių klientų pinigų plovimo ir teroristų finansavimo riziką, neužtikrino tinkamo nuolatinės klientų mokėjimo operacijų stebėsenos proceso, reikalavimų dėl sustiprinto kliento tapatybės nustatymo vykdymo, aptikta trūkumų dėl politiškai pažeidžiamo (paveikiamo) asmens nustatymo.

Be to, banko įdiegtos vidaus kontrolės priemonės ir procedūros neužtikrino tinkamo tarptautinių finansinių sankcijų ir ribojamųjų priemonių reikalavimų įgyvendinimo.

Lietuvos banko valdyba įpareigojo Medicinos banką visus nurodytus pažeidimus bei trūkumus pašalinti iki š. m. gruodžio 31 d.

Pranešime nurodoma, kad Medicinos bankas jau inspektavimo metu ėmėsi šalinti nustatytus trūkumus ir pažeidimus.

Tuo tarpu Medicinos bankas tvirtina, kad nėra nustatęs atvejų, kad Lietuvos banko nustatyti trūkumai turėjo poveikį banko klientams ar banku būtų pasinaudota PPTF tikslais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas