Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„MeetFrank“ vadovas: jaučiamas talentų trūkumas, darbuotojai – gerose pozicijose

Technologijų pagalba darbuotojus su potencialiais darbdaviais suvedanti programėlė „MeetFrank“ populiarumą Lietuvoje užsitikrina tarp technologijų įmonių ir startuolių. Penktą mėnesį iš eilės šioje platformoje Lietuvos rinkoje lyderiauja lietuviškas sveikatos technologijų startuolis „Kilo Health“. „MeetFrank“ duomenimis, labiausiai darbdaviams trūksta programuotojų, analitikų ir produktų vystytojų.
Justas Burba
Justas Burba / Asmeninio archyvo nuotr.

Technologijos užtikrina anonimiškumą

„MeetFrank“ yra slapto įdarbinimo programėlė, kuri dirbtinio intelekto ir virtualaus asistento pagalba suveda įmones su geriausiais talentais pagal darbo užmokesčio lūkesčius, turimą patirtį ir įgūdžius. Programėlė leidžia sužinoti, kokios įmonės norėtų jus įdarbinti ir kokio dydžio atlyginimą mokėtų.

Žmonės šia paslauga gali naudotis visiškai anonimiškai: darbdavys nemato kandidato asmeninės informacijos, nebent jis atskleidžia susidomėjimą tam tikra pareigybe. Populiariausios kompanijos atskirose rinkose fiksuojamos būtent pagal didžiausią abipusį susidomėjimą tarp darbuotojų ir darbdavių.

„Kilo Health“ lyderiauja penkis mėnesius iš eilės

„MeetFrank“ padalinio Lietuvoje vadovas Justas Burba sako nesistebintis „Kilo Health“ populiarumu Lietuvoje penkis mėnesius iš eilės ir sieja tai su patraukliais jų darbo pasiūlymais.

„Mūsų platformoje „Kilo Health“ sulaukia didelio dėmesio, nes jie stipriai išsiskiria Lietuvos darbo rinkoje. Darbuotojai mato sparčiai augančią kompaniją, kuriančią produktus visam pasauliui, iš įvairių pusių girdi gerus atsiliepimus apie ją. Žmonėms smalsu sužinoti daugiau ir, galbūt, išbandyti save“, – sako J.Burba

Sėkmingai pasaulinėje sveikatos technologijų rinkoje veikiantis lietuviškas startuolis „Kilo Health“ iki metų pabaigos ketina įdarbinti apie 250 darbuotojų. Šiuo metu jų komandą vienija per 400 specialistų.

„Kilo Health“ pirmiausia yra apie žmones, talentą ir ambicijas. Dažnai naujokai stebisi, kad vietoj detalaus darbų plano gauna galimybe patys improvizuoti ir priimti svarbiausius sprendimus. Nebijoti rizikuoti ir klysti visada buvo mūsų esmins inovacijų ir naujų sprendimų variklis. Žmonėms siūlome nuo pat pradžių prisidėti kuriant ir vystant projektus, kurie po kelerių metų gali tapti vienaragiais. Kviečiame būti jų vadovais, bendraįkūrėjais, matyti, kaip tai pritraukia milijonus vartotojų pasaulyje”, – sako Tadas Burgaila, „Kilo Health” vadovas.

Auga skelbimų ir potencialių darbdavių skaičius

Kadangi programėle „MeetFrank“ veikia anoniminiu principu, nėra duomenų apie darbuotojų amžių ar lytį. Tačiau matyti, kad didžioji dalis užsiregistravusių sistemoje yra aukštesnės ar itin aukštos kvalifikacijos. Jie sudaro maždaug 80 procentų visų specialistų.

„Startuoliai ir IT kompanijos dažniausiai yra tos, kurios greičiausiai adaptuojasi prie naujovių ir sudaro didelę skelbimų dalį mūsų platformoje. Tačiau pastebime, kad pastaruoju metu ir atsargesnės kompanijos neatsisako novatoriškų sprendimų. Visur pasaulyje ypač augo IT talentų ir kitų kvalifikuotų specialistų poreikis, todėl darbuotojai yra itin gerose pozicijose. Konkurencija dėl kiekvieno kandidato yra milžiniška“, – sako. J. Burba. Anot jo, nuo metų pradžios 60 proc. daugėjo tiek skelbimų platformoje, tiek naujai prisijungusių kompanijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas