Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„MET Group“ sudarė sutartį dėl pirmojo SGD laivo įsigijimo

– Įgyvendindama savo suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) tiekimo plėtros strategiją, Šveicarijos kompanija “ MET Group“ pasirašė partnerystės sutartį su kompanija „Celsius“ dėl pirmojo SGD laivo statybos, kuris bus pristatytas 2027 m., rašoma „MET Group“ pranešime spaudai.
Celsius LNG
Celsius LNG / Bendrovės nuotr.

Efektyvus, modernus SGD laivas bus pastatytas China Merchants Heavy Industry (Jiangsu) ir sustiprins „MET Group“ augantį SGD tiekimą. “MET“ bendros įmonės partneris „Celsius“ yra pirmaujantis laivų savininkas ir operatorius, orientuotas į tvarius, infrastruktūros tipo investicijas ir specialius projektus laivininkystės pramonėje.

Laivo įsigijimas yra „MET Group“ strategijos dalis stiprinant savo galimybes tiekti suskystintas gamtines dujas savo klientams iš įvairių šaltinių, įskaitant neseniai pasirašytą sutartį su „Shell“ dėl JAV SGD pirkimo 10 metų laikotarpiu.

„MET Group“ turi vieną iš geografiškai įvairiausių SGD importo struktūrų Europoje, su ilgalaikėmis regazifikacijos pajėgumų rezervacijomis Vokietijoje, Kroatijoje ir Ispanijoje. 2023 m. bendrovė pristatė daugiau nei 30 SGD krovinių į Europą. „MET Group“ generalinis direktorius Benjamin Lakatos pabrėžė SGD svarbą Europos energetikos pereinamojo laikotarpio metu.

„Celsius“, pirmaujantis laivų savininkas ir operatorius, teiks modernius, efektyvius laivus, palaikančius „MET Group“ SGD strategiją. „Celsius“ generalinis direktorius Jeppe Jensen pabrėžė efektyvių SGD laivų svarbą energetikos pereinamojo laikotarpio metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas