Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
07 02

„Michelin“ žvaigždę gavęs A.Kubilius atvirai – apie į galvą mestą jaučio išpjovą, vienaragius ir trijų P programą klientams

Ant „Senatorių pasaže“, Vilniuje, įsikūrusio restorano „Nineteen18“ sienos kabo „Michelin“ lentelė su viena žvaigžde. Žinia apie apdovanojimą per naktį į restoraną pritraukė nemenką būrį smalsuolių, norinčių išbandyti ir sužinoti, kas pavergė inspektorių širdis. Tad kur ta paslaptis ir apie dar daugiau – interviu su šio restoranu šefu Andriumi Kubiliumi.
Nineteen18 restorano šefas Andrius Kubilius
„Nineteen18“ restorano šefas Andrius Kubilius / Roberto Riabovo / BNS nuotr.

Vos įžengus pasitiko vienaragiai

Tik įžengus į restoraną akis užkliuvo už netoli lango prikabinto vienaragio helio baliono ir netoli esančio pliušinio vienaragio žaisliuko.

„Gal gimtadienis neseniai restorane buvo švęstas?“ – iškart paklausiau šefo ir jo komandos.

Tačiau jie ėmė šypsotis ir purtyti galvas. Pasirodo, tai galite išvysti kaskart užsukę į restoraną. O istorija tokia, kokios turbūt nesitikite.

Roberto Riabovo / BNS nuotr./„Nineteen18“ restorano šefas Andrius Kubilius
Roberto Riabovo / BNS nuotr./„Nineteen18“ restorano šefas Andrius Kubilius

„Pirmaisiais metais, kai atėjome į šį restoraną (tai buvo 2021 m.), „Senatorių pasažo“ įkūrėjas Nielsas Peteris Pretzmannas man pasakė: žiūrėk, galite labai gerai pavaryti ir patrigubinti apyvartą.

Bet aš iš karto jam pasakiau, kad tai nesąmonė – galbūt kada nors, taip, pasieksime, bet šiais metais, tai per aukštas reikalavimas mums. Nielsas toliau bandė mane įtikinti. Galų gale aš pasakiau, kad tai nesąmonė, bet jei jis nori žaisti tokiomis nesąmonėmis, galime varyti. Tuomet, jei pasieksime 3 kartus didesnę apyvartą, noriu, kad ant restorano stogo atsirastų vienaragis. Taip ir susilažinome.

Tuo metu, man atrodo, abudu netikėjome, kad kas nors iš šito išeis. Tai priėmėme kaip žaidimą. Bet kai po pusės metų priartėjome prie tikslo, komandai pasakiau: žiūrėkite, mums nedaug liko, galime pasiimti vienaragį. Tada komanda į mane skersai pasižiūrėjo ir pasakė: ką? Supratau, kad jiems pamiršau papasakoti apie šitas lažybas“, – juokėsi pasakodamas A.Kubilius.

Tuomet iš komandos jis sulaukė ir pastabų, juk galėjo šefas paprašyti ko nors „normalaus“, pavyzdžiui, premijų. Tačiau A.Kubilius atkirto: „Taip, bet juk fainai, kuo durniau, tuo smagiau.“

Pasiekus tikslą pažadai buvo ištesėti. Lauke ant stogo įsikūrė vienaragis, o restorano viduje – pliušinis vienaragis, vardu Blynelis.

Roberto Riabovo / BNS nuotr./„Nineteen18“ restoranas
Roberto Riabovo / BNS nuotr./„Nineteen18“ restoranas

A.Kubilius į daug ką žiūri per žaidimo prizmę, nuolat juokauja. Lygiai tokia pati yra ir jo komanda – neieškanti šmaikštaus žodžio kišenėje, atsipalaidavusi, nejaučianti spaudimo net ir ant sienos pakabinus „Michelin“ žvaigždę. Mat kai neįsitempę jie, neįsitempę ir atviri maisto potyriams bus restorano svečiai, o būtent to komanda ir siekia.

Su žinomo politiko sūnumi bendravardžiu A.Kubiliumi pasikalbėjome apie tai, kas pasikeitė po „Michelin“ apdovanojimo, kokie patiekalai pavergė vertintojus ir kokia paslaptis už jų slypi. Jis taip pat papasakojo apie klientams taikomą trijų P programą, jo meniu esančias skruzdėles, atsakė, ką valgo namuose ir kaip maistą jam ruošia draugai. Padiskutavome ir apie restoranų kultūrą Lietuvoje bei mažas porcijas. Apie visa tai skaitykite 15min interviu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius