Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Microsoft“ paskelbė skirsianti papildomos paramos Ukrainai už 100 mln. JAV dolerių

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ suteiks Ukrainai papildomos technologinės paramos už 100 mln. JAV dolerių, stiprindama šalį padedantį saugoti „skaitmeninį aljansą“, antradienį pranešė įmonės vicepirmininkas.
„Microsoft“
„Microsoft“ / 123RF.com nuotr.

Pasak Brado Smitho, Ukraina galės naudotis „Microsoft“ debesų kompiuterijos paslaugomis ir Europoje esančiais duomenų centrais visus 2023 metus.

Kasmetinės Lisabonoje vykstančios technologijų konferencijos „Web Summit“ užkulisiuose B.Smithas pažymėjo, kad bendras „Microsoft“ įsipareigojimas Ukrainai dabar siekia 400 mln. JAV dolerių.

Nuo Rusijos agresijos besiginanti Ukraina didelį dėmesį skiria technologijoms, pabrėždama kibernetinio saugumo ir internetinių paslaugų svarbą įvairiuose sektoriuose – nuo ​​švietimo iki sveikatos sektorių.

„Šis karas taip pat atskleidė, kad karo metu reikia perkelti paslaugas į debesis, siekiant užtikrinti jų atsparumą ir saugumą“, – kalbėjo B.Smithas.

Pasak jo, naujasis įsipareigojimas „leistų vyriausybei ir kitoms įmonėms Ukrainoje toliau teikti paslaugas ir tarnauti Ukrainos piliečiams“.

B.Smithas pažymėjo, kad „Microsoft“ džiaugiasi galėdama dalyvauti „skaitmeniniame šalių, įmonių ir ne pelno organizacijų aljanse, kurios kartu palaiko Ukrainą“.

Konferencijoje taip pat dalyvavo Ukrainos ministro pirmininko pavaduotojas, skaitmeninės transformacijos ministras Mychailo Fedorovas, kuris išdėstė kiek anksčiau šiais metais paskelbto plano, pagal kurį Ukraina taps labiausiai skaitmenizuota šalimi pasaulyje, detales.

Ukraina kreipėsi į didžiąsias technologijų įmones pagalbos, siekdama apginti savo sienas nuo Rusijos invazijos, ir šiais metais gavo galimybę naudotis Elono Musko palydovinio interneto sistema „Starlink“.

Visgi E.Muskas neseniai pareiškė nebegalintis mokėti už ryšį, kuriuo naudojasi Ukraina.

M.Fedorovas spaudos konferencijoje teigė, kad minėta „sistema veikia be problemų“ ir pridūrė, jog viskas yra „gerai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas