Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Migracijos valdyba grįžta prie įprasto darbo laiko

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdyboje (toliau – Migracijos valdyba) mažėja interesantų srautas, todėl didžiausias šalies migracijos tarnybos padalinys grįžta prie įprasto darbo laiko ir nuo šių metų lapkričio mėnesio šeštadieniais nebedirbs.
Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdyba
Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdyba / Migracijos valdybos nuotr.

Migracijos valdybos darbo savaitė buvo prailginta nuo šių metų gegužės 4 d. Sprendimą dėl papildomos darbo dienos per savaitę priėmė Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos vadovybė, susidarius ilgoms asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančio dokumento laukiančiųjų eilėms.

Šeštadieniais dirbo tik Pasų skyriaus priėmimo salių darbuotojai ir buvo aptarnaujami tik piliečiai, teikiantys prašymą keisti ar pirmą kartą įgyti asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinantį dokumentą bendra ir skubos tvarka, bei pageidaujantieji tokį dokumentą atsiimti. „Šiais metais sueina dvidešimt metų, kai Lietuvos Respublikos piliečiai masiškai ėmė keisti sovietinius pasus į lietuviškuosius, dešimt metų pirmosioms asmens tapatybės kortelėms, – pastebi Migracijos valdybos viršininkas Gintaras Bagužis. – Šiemet baigiasi šių dokumentų galiojimo laikas ir visi juos turėjusieji privalo įsigyti naują asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinantį dokumentą – pasą ar asmens tapatybės kortelę. Dėl privalomojo dokumento keitimo šalies migracijos padaliniuose smarkiai padaugėjo interesantų, o sostinėje esanti Migracijos valdyba jų sulaukė daugiausia – vasarai įpusėjus Migracijos valdyboje buvo pateikta net 83 proc. visų Vilniaus apskrities migracijos tarnybos padaliniuose pateiktų prašymų išduoti pasą, 71 proc. – asmens tapatybės kortelę.

Vidutiniškai per savaitę darbuotojai priimdavo apie 4 tūkst. prašymų, o vieną gegužės savaitę tokių prašymų buvo netoli 5 tūkstančių. Dokumentų užsakymų Migracijos valdyboje gausa neabejotinai susijusi su galimybe pasą ar asmens tapatybės kortelę įgyti bet kuriame šalies migracijos tarnybos padalinyje, nepriklausomai nuo piliečio deklaruotos gyvenamosios vietos. Tad natūralu, kad sostinėje įsikūrusi Migracijos valdyba sulaukė daugiausia interesantų, tarp kurių – nuolatiniai gyventojai, svečiai, pas suaugusius vaikus žiemoti atvykę senstelėję tėvai, studijuojantis jaunimas ir laikinai į Lietuvą grįžtantys tautiečiai.“ Per 9 šių metų mėnesius Migracijos valdyboje buvo pateikta 77 748 prašymai pasams ir 66 188 prašymai asmens tapatybės kortelėms. Lyginant su praėjusiais metais, pasų Migracijos valdyboje jau išduota 39 proc. daugiau, asmens tapatybės kortelių – 74 proc. daugiau. Asmens dokumentų išrašymo centro prie Vidaus reikalų ministerijos duomenimis 2013 m. baigia galioti 761 349 pasai ir asmens tapatybės kortelės. Lyginant su praėjusiais metais, kuomet asmens tapatybę ir pilietybę pavirtinančius dokumentus turėjo keisti 274 110 Lietuvos Respublikos piliečių, šie metai neabejotinai yra išskirtiniai. Ateinantieji metai žada mažesnius skaičius.

Ėmus mažėti interesantų, Migracijos valdyba nuo lapkričio grįžta prie įprasto darbo grafiko ir piliečius aptarnaus: pirmadieniais ir trečiadieniais – 7.30–16.00, antradieniais ir ketvirtadieniais – 7.30–18.00, penktadieniais – 7.30–14.45. Kiekvieno mėnesio antrąjį trečiadienį interesantai priimami iki 13.30 val. Vilniaus migracijos valdyba taip pat primena, jog asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančius dokumentus šiame padalinyje gali įsigyti visi norintieji, nesvarbu kur būtų deklaruota jų gyvenamoji vieta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito