Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Milijardierius George'as Sorosas 25 mlrd. JAV dolerių fondo vadžias perduoda sūnui

JAV milijardierius filantropas George'as Sorosas savo 25 mlrd. JAV dolerių (23,26 mlrd. euro) vertės finansinę ir labdaros imperiją perdavė valdyti sūnui Alexui, rašo BBC.
George'as Sorosas
George'as Sorosas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vengrijoje gimęs finansininkas interviu leidiniui „Wall Street Journal“ sakė, kad jo sūnus „to nusipelnė“.

Nuo praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio šeimos turtas buvo nukreiptas demokratijos kūrimui dešimtyse šalių remti. Tačiau pastaraisiais metais 92 metų buvęs rizikos draudimo fondų valdytojas tapo antisemitinių sąmokslų objektu.

Soroso atstovas spaudai BBC patvirtino sekmadienį paskelbto interviu detales.

Alexas, 37-erių metų istorijos absolventas, yra antras jauniausias iš penkių jo vaikų. Jis yra vienintelis šeimos narys, priklausantis „Soros Fund Management“ – bendrovės, kuri, kaip rašo „Wall Street Journal“, valdo 25 mlrd. dolerių šeimos ir labdaros fondo – investicijų komitetui.

Nors jų politinės pažiūros iš esmės sutampa, Alexas laikraščiui „Wall Street Journal“ sakė, kad yra „politiškesnis“ už tėvą ir kad ves kampaniją prieš Donaldo Trumpo bandymą kandidatuoti antrai JAV prezidento kadencijai.

„Kad ir kaip norėčiau, kad pinigai pasitrauktų iš politikos, kol tai daro kita pusė, mes taip pat turėsime tai daryti“, – sakė Aleksas Sorosas.

Jis teigė, kad Atviros visuomenės fondas sieks tų pačių tikslų kaip ir jo tėvo laikais, įskaitant žodžio laisvę, baudžiamojo teisingumo reformą, mažumų ir pabėgėlių teises bei paramą liberaliems politikams. Tačiau jis taip pat nori įtraukti balsavimo teisių, abortų ir lyčių lygybės iniciatyvas, kartu vykdydamas į JAV vidaus reikalus labiau orientuotą darbotvarkę.

Alexas Sorosas yra hiphopo ir amerikietiškojo futbolo komandos „New York Jets“ gerbėjas, dalyvaujantis aktyviu socialiniame gyvenimu ir įžymybių vakarėliuose. Jis taip pat yra keliavęs po atokias Amazonės vietoves ir prisijungė prie žmogaus teisių kampanijos grupės „Global Witness“ valdybos, rašo BBC.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas