Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ministerija: „Lifosos“ administratoriaus atrankoje – trys kandidatai

Finansų ministerijos komisija apsvarstė tris kandidatus į dėl Vakarų sankcijų Rusijai sustabdytos Kėdainių fosforo trąšų gamyklos „Lifosa“ laikinojo administratoriaus vietą, tačiau jie nesutinka būti paviešinti, kol nepriimtas galutinis sprendimas, BNS pranešė ministerija.
„Lifosos“ gamykla
„Lifosos“ gamykla / Bendrovės nuotr.

Finansų ministerija ketvirtadienį pradėjo vertinti ir susitiko su kandidatais ir dabar kreipsis į teisėsaugos ir kitas institucijas dėl informacijos apie pretendentus, o ją gavusi komisija spręs dėl laikinojo administratoriaus teikimo finansų ministrei.

„Kol laikinasis administratorius nėra paskirtas, finansinių sankcijų įgyvendinimo koordinavimą atlieka Užsienio reikalų ministerija ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba“, – BNS nurodė ministerija.

BNS žiniomis, paraišką pateikusio žlugusių „Snoro“ ir Ūkio banko bankrotų administratoriaus, bendrovės „Valnetas“ vadovo Gintaro Adomonio tarp atrinktų kandidatų nėra.

Balandį Seimo priimtos Ekonominių ir kitų tarptautinių sankcijų įgyvendinimo įstatymo pataisos numato, kad laikinasis administratorius skiriamas vieneriems metams, išimtiniais atvejais šis terminas gali būti pratęstas arba sutrumpintas.

Dėl Europos Sąjungos sankcijų netiesioginiam savininkui Kremliui artimam Rusijos oligarchui Andrejui Melničenkai kovo 9-ąją buvo įšaldytos „Lifosos“ sąskaitos, o balandžio 10-ąją įmonė veiklą sustabdė.

Jos direktorius Rimantas Proscevičius anksčiau BNS teigė, kad laikinasis administratorius leistų tęsti darbus minimaliu pajėgumu bei išsaugoti darbo vietas.

Pagal „Lifosos“ parengtą planą laikinojo administratoriaus prižiūrima bendrovė po gegužės 6-osios galėtų gaminti diamonio fosfato ir monokalcio fosfato trąšas, tokiu atveju reikėtų daugiau nei pusės darbuotojų, kurių skaičius palaipsniui galėtų būti didinamas.

„Sodros“ duomenimis, bendrovėje šiuo metu dirba 993 darbuotojai, iki sankcijų jų buvo 1030.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas