Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Moody‘s“ pagerino „Luminor“ banko reitingo perspektyvą

Tarptautinė reitingų agentūra „Moody‘s Investor Service“ patvirtino anksčiau suteiktą „Luminor“ banko ilgalaikių ir trumpalaikių indėlių reitingą Baa1/P-2, o jo perspektyvą pakeitė iš stabilios į teigiamą. Banko indėlių reitingas atspindi kredito institucijos potencialą įvykdyti įsipareigojimus visiems indėlininkams.
„Luminor“ bankas
„Luminor“ bankas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Moody‘s“ savo vertinime rėmėsi aukštesniu „Luminor“ banko kapitalizacijos lygiu, sumažėjusia priklausomybe nuo buvusių pagrindinių akcininkų „Nordea“ ir DNB finansavimo, sėkmingai sumažintu neveiksnių paskolų skaičiumi. „Moody‘s“ atsižvelgė ir į strateginius iššūkius, susijusius su banko augimu, nepakankamu pelningumu ir didesnių IT investicijų poreikiu, teigiama „Luminor“ pranešime.

Taip pat patvirtintas „Luminor“ ilgo termino skolos vertybinių popierių reitingas Baa2, vidutinio termino skolos vertybinių popierių reitingas (P)Baa2, sandorio šalių rizikos reitingas A3/P-2, bazinis kredito vertinimas ba1, sandorio šalių rizikos vertinimas A3(cr)/P-2(cr).

„Luminor“ yra Estijoje registruotas bankas, turintis padalinius Lietuvoje ir Latvijoje. Bankas yra trečias pagal dydį finansinių paslaugų teikėjas Baltijos šalių rinkoje, 2020-ųjų pabaigoje turėjęs 16,1 proc. indėlių ir 17,2 proc. paskolų rinkos dalį.

„Luminor“ akcinis kapitalas sudaro 1,7 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas