Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Moody‘s“ pagerino Šiaulių banko reitingo perspektyvą

Tarptautinė reitingų agentūra „Moody‘s Investor Service“ patvirtino anksčiau suteiktą Šiaulių banko ilgalaikių indėlių reitingą Baa2, o jo perspektyvą pakeitė iš stabilios į teigiamą.
Šiaulių bankas
Šiaulių bankas / Šiaulių banko nuotr.

ankui taip pat patvirtintas iki šiol buvęs trumpalaikių indėlių reitingas P-2, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė Šiaulių bankas.

„Tai labai reikšmingas įvertinimas, parodantis, kad Šiaulių bankas sugeba sėkmingai veikti net ir esant nepalankiai ekonominei aplinkai“, – pabrėžė Šiaulių banko administracijos vadovas Vytautas Sinius.

„Moody‘s“ pranešime teigiama, kad reitingų perspektyva pagerinta įvertinus lūkesčius, kad Šiaulių bankas išlaikys tvirtą kapitalo poziciją, užtikrins tvarų pelningumą, taip pat sėkmingai valdys turto riziką ir rizikos apetitą.

Reitingų agentūra taip pat pažymėjo, kad Šiaulių banko vertinimui įtakos turėjo ir neseniai iš A3 į A2 pagerintas Lietuvos valstybės ilgalaikio skolinimosi reitingas. „Moody‘s“ po šešerių metų pagerino šalies reitingą, atsižvelgdama į Lietuvos atsparumą šokui ir gebėjimą suvaldyti pandemijos grėsmes šalies ekonomikai.

Taip pat patvirtintas Šiaulių banko sandorio šalies rizikos reitingas/vertinimas Baa1/Baa1(cr), bazinis ir koreguotas bazinis kredito vertinimas ba1.

Šiaulių banko akcijos kotiruojamos biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas