Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Mūsų užmojai didesni“: naujovę pristačiusi „Ikea“ žengė į pigesnių naudotų baldų rinką

Švedų baldų gamybos ir prekybos milžinė „Ikea“ bando savo naudotų daiktų internetinę prekyvietę, kad klientai galėtų parduoti daiktus vieni kitiems, užuot naudojęsi tokiomis pirkimo ir pardavimo svetainėmis kaip „eBay“, praneša BBC.
Karantino sušvelnimumų sulaukusios parduotuvės
Karantino sušvelnimumų sulaukusios parduotuvės / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 IKEA Baldai

„Ikea Preowned" jau veikia Madride ir Osle, o Švedijos baldų milžinė iki gruodžio mėnesio planuoja apsispręsti, ar svetainės paslaugas padaryti prieinamas visame pasaulyje.

Ši paslauga teikiama nuolat augant naudotų baldų, drabužių ir įrangos rinkai. Ši paskata atitiktų „Ikea“ tvarumo tikslus, nes daiktai būtų naudojami pakartotinai, kad neatsidurtų sąvartynuose. Ji taip pat padėtų įmonei gauti daugiau pelno iš savo prekių perpardavimo, rašo BBC.

„Po gruodžio mėnesio įvertinsime ir nuspręsime dėl tolesnių veiksmų. Pradedame nuo Oslo (Norvegija) ir Madrido (Ispanija), tačiau mūsų užmojai didesni“, – sakė atstovas spaudai.

Naudotų „Ikea“ baldų pardavimas yra labai populiarus internetinėse prekyvietėse, tokiose kaip JAV paplitusiame „Craigslist“ ar daugybėje tarptautinių rinkų veikianti „eBay“.

Ieškant „Ikea“ internetinėje aukcionų svetainėje „eBay“, kuri specializuojasi perpardavinėjimo srityje pateikiama iki 25 tūkst. rezultatų, nurodo BBC.

Jungtinėje Karalystėje esančioje „Gumtree“ paieškos sistemoje, ieškant šio pardavėjo, pateikiama daugiau kaip 10 tūkst. rezultatų, o „Shpock“ ir „Facebook Marketplace“, kurios abi specializuojasi vietos perpardavimo srityje, taip pat pateikia dešimtis puslapių rezultatų.

Populiariausiame lietuviškame skelbimų tinklapyje parašius „Ikea“ sistema randa apie 2,2 tūkst. rezultatų, iš kurių nemaža dalis yra šioje parduotuvėje įsigytų baldų pardavimai. Dalis jų siūlo pervežimo iš parduotuvių ar baldų surinkimo paslaugas.

Skelbimus „Ikea Preowned“ svetainėje skelbia pardavėjas, o „Ikea“ algoritmai sukuria išsamią informaciją apie prekę, įskaitant išmatavimus ir pradinę mažmeninę kainą. Įmonė kai kuriose savo parduotuvėse jau siūlo paslaugą, kai parduoda naudotus daiktus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?