Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 05 /14:44

Naujas V.Germano manevras: pats kreipėsi į policiją dėl milijonų eurų prievartavimo

Teisėsaugos akiratyje atsidūrusios finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ savininkės Ievos Trinkūnaitės sugyventinis, už finansinius nusikaltimus praeityje teistas Vilhelmas Germanas bando kontratakuoti – jis pats kreipėsi į policiją dėl grasinimų ir šantažo. Jo advokatas teigia, kad skundas pateiktas dėl keliolikos milijonų eurų vertės turto virtualia valiuta prievartavimo.
Vilhelmas Germanas
Vilhelmas Germanas / Roberto Riabovo / BNS nuotr.

V.Germanas, anksčiau turėjęs Viliaus Židelio pavardę, teigia, kad pastaruosius devynis mėnesius gavo „grasinamo pobūdžio, šantažuojančių“ laiškų.

Jis taip pat prašo teisėsaugos įvertinti jį ir I.Trinkūnaitę „kompromituojančios informacijos cirkuliavimą viešoje erdvėje“.

„Yra daug faktinės medžiagos ir liudytojų, kurie yra pasiruošę padėti teisėsaugai atskleisti „iSun“, „Foxpay“, Ievos Trinkūnaitės ir mano diskreditavimo kampanijos motyvus“, – pareiškė V.Germanas.

Jo teigimu, daug „veiksmų šioje istorijoje turi piktavališkas ir kriminalines priežastis, tame tarpe ir reketą“.

Konkrečių asmenų, kas jam galėjo grasinti, V.Germanas nenurodė.

V. Germano advokatas Giedrius Danėlius BNS teigė, jog skundas policijai pateiktas dėl keliolikos milijonų eurų vertės turto virtualia valiuta prievartavimo.

„Reikalavimas buvo virtualia valiuta, tai ta vertė yra dinamiška. Bet aš tikrinau, kiek buvo reikalavimo dieną, tai iš tikrųjų tai buvo šešių nulių zonoje – gal 12 ar 13 mln. eurų“, – BNS sakė G.Danėlius.

Jo teigimu, reikalavimas perleisti tokios vertės turto V.Germanui buvo pateiktas šių metų pavasarį.

Policija patvirtino, jog skundas buvo užregistruotas trečiadienį.

V.Germano šešėliai fintech sektoriuje

V.Germanas dėmesio centre atsidūrė, kai naujienų portalas 15min praeitą mėnesį paskelbė, jog jis turi didelę įtaką Lietuvos fintech įmonių grupėje „iSun“.

Žurnalistinį tyrimą galite skaityti čia: Už „Foxpay“ įsigijusios fintech imperijos fasado – patyrusio sukčiaus šešėlis

Vyriausybinė komisija yra konstatavusi, kad I.Trinkūnaitė yra nuslėpusi, jog jos artimoje aplinkoje yra teistas asmuo. V.Germanas yra jos vaikų tėvas.

Vyriausybė dėl savo ryšių su V.Germanu I.Trinkūnaitę pripažino neatitinkančią nacionalinio saugumo interesų

I.Trinkūnaitei priklauso po padidinamuoju stiklu atsidūrusi elektroninių mokėjimų bendrovė „Foxpay“. Šiuo metu tyrimus dėl šios įmonės veiklos atlieka Lietuvos bankas ir teisėsauga.

Artimi ryšiai su V.Germanu jau kainavo postą socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei. Ji atsistatydino, kai 15min paskelbė apie jos skrydį privačiu lėktuvu su V.Germanu ir I.Trinkūnaite į Dubajų. M.Navickienė kelionę į Dubajų gavo dovanų.

M.Navickienės sutuoktinis Mindaugas Navickas ne vienus metus artimai bendravo su V.Germanu ir I.Trinkūnaite. Su pastarąja jį sieja tolimi giminystės ryšiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus