Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujo banderolių gamintojo VMI ieško užsienyje

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, jog Valstybės saugumo departamentui (VSD) pripažinus UAB „Garsų pasaulis“ nepatikima įmone, VMI nutraukė banderolių užsakymus šiai bendrovei, rašoma VMI pranešime spaudai.
Valstybinė mokesčių inspekcija
Valstybinė mokesčių inspekcija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šiuo metu pradėtos derybos su Lenkijos valstybine saugiųjų dokumentų gamintoja dėl banderolių gamybos Lietuvai, siekiant pakeisti dabartinį gamintoją skubos tvarka.

„Privalome užtikrinti, kad akcizinių prekių – tabako ir alkoholio gamintojai, prekybininkai bei importuotojai būtų laiku aprūpinti banderolėmis, kad šių prekių tiekimas rinkai nesustotų ir būtų išlaikytas produktų atsekamumas bei saugumas“ – sako, VMI vadovės pavaduotojas Artūras Klerauskas. „Šiandien susitikome su verslo atstovais, pristatėme VMI veiksmus, kurių ėmėmės, kad išvengtume trikdžių verslui ir užtikrintume rinkos stabilumą“.

Nors alkoholio banderolių atsargų VMI turi daugiau kaip mėnesiui, o tabako – dviem mėnesiams, kol vyksta derybos su nauju banderolių gamintoju, VMI kreipėsi į VSD Paslapčių apsaugos koordinavimo komisiją, kad pastaroji atsižvelgdama į trumpą likusį sutarties su UAB „Garsų pasaulis“ galiojimo terminą (iki šių metų pabaigos), į tai, jog banderolių kokybės trūkumų nenustatyta bei įvertinusi neigiamas sutarties su banderolių gamintoju nutraukimo pasekmes verslui ir valstybei, leistų ją pabaigti.

A.Klerauskas pažymi, jog glaudų dialogą su verslo atstovais VMI palaikys ir toliau, teikdama visą naujausią informaciją apie situacijos eigą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas