Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujų verslo nišų paieškos – nuo ko pradėti siekiant dirbti sau?

Ne paslaptis, kad bent kartą gyvenime kone kiekvienas pasvajoja apie galimybę vystyti savo verslą, atsikratyti bet kokių įsipareigojimų darbdaviui ir kolegoms, pamiršti įprastą skubėjimą ir nuobodžias užduotis. Tiesa, daugelis šią mintį atideda į šoną dėl dar ilgesnių darbo valandų, nesuskaičiuojamo laiko, praleidžiamo planuojant biudžetą, svarstant plėtros ir kitus verslui aktualius klausimus. Vis dėlto, kone dažniausia ambicingų, tačiau savo veiklos dar nepradėjusių žmonių problema – aktualus susidūrimas su realia rinka.
Naujų verslo nišų paieškos – nuo ko pradėti siekiant dirbti sau?
Naujų verslo nišų paieškos – nuo ko pradėti siekiant dirbti sau? / Shutterstock nuotr.

Stokojant patirties gana sunku gali būti suprasti, kas įdomu šiuolaikiškam pirkėjui, ko jam trūksta, o ko yra per daug. Būtent todėl prieš įgyvendindami tikrai didelę savo svajonę „dirbti sau“ turėtumėte skirti pakankamai laiko rinkos analizei, vietinės produkcijos apžvalgai ir sužinoti apie pačias netikėčiausias galimybes.

Vietinė produkcija – puikus kabliukas pradedantiesiems

Išsamią rinkos analizę galima pradėti paprasčiausiai apžvelgiant vietinę produkciją. Netoliese įsikūrusių gamintojų pasiūla padės jums suprasti, kas aktualiausia arčiausiai esančiam pirkėjui ir ko jis įsigyja dažniausiai. Kruopščiai apžiūrėdami produkciją, tikėtina, pastebėsite, ir ko joje trūksta. Svarbu atsižvelgti ir į regioną – didesniame mieste kur kas greičiau prigyja netikėti, originalūs ir klientų dar neatrasti produktai. Tokiu atveju svarbiausia atrasti, kokie produktai būtų artimi jums, kuo jie trauktų pirkėjus ir kokia konkurencija jau egzistuoja. Įvertinę visus šiuos aspektus galėsite priimti geriausius sprendimus būsimo verslo steigimui ir plėtrai. O štai kaimų ir miestelių apylinkėse pradedantiesiems verčiau startuoti žaidžiant įvairiomis interpretacijomis. Pamėginkite sukurti jau esamų produktų naują pateikimą, adaptuokite pakuotes, kurkite naujus skonius, formas – konservatyvesnėje aplinkoje gyvenantiems pirkėjams patinka naujai atrasti jau mėgstamus produktus, todėl nežabokite savo vaizduotės ir improvizuokite.

Internetas ir socialiniai tinklai – šiuolaikinio verslo raktas į sėkmę

Pastarieji metai, kuomet pandemijai kaustant visą ekonomiką daugeliui verslų teko persikelti į internetą, parodė, kad šis kelias yra bene efektyviausias tiek siekiant neprarasti jau sukurto produkto, tiek skatinant jo pardavimus. Būtent todėl net ir sąlygoms gerėjant ir darbuotojams sugrįžtant į parduotuves, verslininkai vis dažniau investuoja į kokybiškų svetainių ir elektroninių parduotuvių kūrimą. Pasikeitę pirkėjų įpročiai ir apsipirkimui internetu teikiama pirmenybė dažnai leidžia išsyk pastebėti šiuolaikinių technologijų privalumus. Savaime suprantama, pradedantiesiems verslininkams dažnai atrodo gana rizikinga išsyk investuoti didelę sumą ir kurti elektroninę parduotuvę – juolab, jei joje kol kas galima pasiūlyti vos keletą produktų. Besižvalgantiems sėkmingos nišos ar tiesiog norintiems pasidomėti, kaip sektųsi realiai startavus su nuosavu verslu, rekomenduojama išnaudoti socialinių tinklų galimybes. Čia kur kas lengviau surasti mažesnius gamintojus, apžvelgti konkurenciją, paieškoti idėjų ir objektyviai įvertinti situaciją. Tad jei kol kas didelių sumų investuoti nenorite, pradėkite veiklą Facebook, Instagram, TikTok ar kitoje platformoje – matydami srautą išsyk galėsite nuspręsti, kada verta startuoti ir pradėti elektroninę prekybą savo puslapyje.

Augant naujoko sėkmei, planuokite tolimesnę plėtrą

Matydami, kad verslas socialiniuose tinkluose išties sėkmingai auga, o klausimų apie prekes gaunate kasdien, galite pagalvoti ir apie tolimesnę plėtrą. Šiuolaikiškam ir apie dabartinius pirkėjo įpročius galvojančiam verslininkui išties verta investuoti į profesionalaus ir naudotojui draugiško puslapio kūrimą. Jame galėsite pateikti išsamią informaciją apie prekes ar paslaugas, aprašyti savo viziją, misiją ir požiūrį į įvairius aspektus, tokius kaip ekologiškumas, tvarumas ir pan. Jei prekių ar paslaugų teikiate daugiau, verta pagalvoti ir apie elektroninės parduotuvės atidarymą – toks žingsnis paprastai kainuoja daugiau, tačiau ir atsiperka kur kas greičiau. Be abejo, galite pagalvoti ir apie fizinės parduotuvės atidarymą, tačiau šis žingsnis reikalauja ypač dėmesingo apskaičiavimo ir tik apgalvotų ėjimų – turėtumėte apsvarstyti ir nuomos galimybes, ir išlaidas komunaliniams mokesčiams, ir draudimo paslaugas. Tiesa, jei matote, kad finansinės galimybės yra kiek ribotos, derėtų apžvelgti įvairias finansavimo galimybes. Įvairių verslumo skatinimo priemonių gausa gali jus tikrai nustebinti, o mažos įmokos tikrai neprivers skaičiuoti paskutinių centų. UNO tinklapyje užpildę paraišką verslo paskolai gausite jums palankiausią pasiūlymą, kuris padės jūsų verslui sklandžiai ir sėkmingai augti. Atminkite – svarbiausia yra pradėti ir svajoti!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas