Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ne kiekvienas įdarbinimo vadovas tikisi padėkos laiško, tačiau kodėl visada turėtumėte jį išsiųsti?

„Darbo paieškos procesas panašus į pasimatymą“, – palygina Julia Firestone, savo vardo karjeros mokymo ir konsultavimo įmonės įkūrėja ir generalinė direktorė.
Darbo pokalbis
Darbo pokalbis / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Padėka Darbas

Suprasti akimirksniu

  • Padėkos laiško siuntimas – tai būdas išreikšti dėkingumą už pokalbį;
  • Šį laišką galima siųsti el. paštu, nebūtinai tai turi būti fizinė kortelė;
  • Trys karjeros treneriai „Insider“ paaiškino, kodėl šiandieninėje darbo rinkoje svarbu siųsti padėkos laiškus.

Pasak J.Firestone, ki einate į pasimatymą su žmogumi, kuris jums iš tikrųjų patinka, ketinate po to jį stebėti. Toks pat mąstymas, anot jos, turėtų būti taikomas ir po pokalbio, rašant padėkos laiškus. Žinutės pokalbio dalyviams, kuriose kandidatas dėkoja už sugaištą laiką, būtų tinkamas pasirinkimas, rašo portalas businessinsider.com.

Buvo diskutuojama, ar į šią praktiką reikėtų atsižvelgti priimant kandidatą į darbą, o dabar atrodo, kad ši tradicija gali išeiti iš mados. Vis dėlto, nors darbo rinka išlieka konkurencinga ir nerami, kandidatai turėtų daryti viską, kad išsiskirtų įdarbinimo procese, „Insider“ teigė trys karjeros mokytojai. Jie sutiko, kad padėkos laiško išsiuntimas yra puikus būdas tai padaryti.

„Tai ir greitas būdas parodyti savo bendravimo ir bendravimo su žmonėmis įgūdžius, taip pat dar viena galimybė pasidalyti savo talentais ir aistra darbui“, – sakė Kenas Colemanas, finansinio planavimo bendrovės „Ramsey Solutions“ karjeros treneris ir radijo laidos „The Ken Coleman Show“ vedėjas.

Padėkos laiškas rodo susidomėjimą

Padėkos laiško išsiuntimas rodo darbdaviams, kad jus domina darbo vieta, – mano internetinės švietimo platformos „Emeritus“ karjeros mokytoja Stacy Moore.

„Padėkos laišku ne tik parodote savo dėkingumą, bet ir suteikiate progą dar kartą pabrėžti savo susidomėjimą ir paaiškinti, kodėl puikiai tiktumėte šioms pareigoms“, – pridūrė S.Moore. Ji taip pat pažymėjo, kad ši praktika yra „beveik visada gera idėja“, o kai kurie įdarbinantys asmenys mano, kad ji yra veiksmingesnė, pavyzdžiui, nei motyvacinis laiškas.

Kai kurie įdabinantys asmenys mano, kad ji yra veiksmingesnė, pavyzdžiui, nei motyvacinis laiškas.

Nors įdarbinantys asmenys gali nesitikėti padėkos laiško, jie visada jį įvertins, mano J.Firestone.

„Tai paprastas būdas vienu trumpu laišku pabrėžti savo džiaugsmą dėl galimybės ir pabrėžti savo profesionalumą“, – pridūrė K.Colemanas.

Būkite lakoniški ir malonūs

Kandidatai turėtų padėkoti už pokalbio vedėjo skirtą laiką, pakartoti savo susidomėjimą ir įgūdžius, atkreipti dėmesį į tai, ką jie aptarė apie pareigas, ir pasiūlyti atsakyti į papildomus klausimus, sakė tie K.Colemanas, tiek J.Firestone.

„Kai siunčiate tokius laiškus, būkite lakoniški ir malonūs“, – patarė J.Firestone.

Be to, kai imsitės rašyti padėkos laišką, apsvarstykite, ar elektroninis laiškas yra geriau, nei fizinis laiškas.

„Rekomenduoju greitai, ne vėliau kaip per 24 valandas po pokalbio, išsiųsti asmeninį padėkos laišką“, – sakė S.Moore. Kadangi daugelis darbo vietų šiandien yra hibridinės arba gali neturėti bendro fizinio adreso, geriausiai tinka elektroninis laiškas, pridūrė ji.

Nors pageidautina išsiųsti laišką pokalbio dieną, tačiau, pasak J.Firestone, geriau vėliau, nei niekada – tokia turėtų būti darbo ieškančiųjų politika.

„Galite užtrukti šiek tiek ilgiau, jei dalijatės kitais tolesniais veiksmais, pavyzdžiui, rekomendacijomis“, – sakė J.Firestone. Tai, anot jos, vis tiek yra galimybė užmegzti ryšį, net jei tai bus praėjus savaitei ar dviem po pokalbio.

Darbo ieškantys asmenys taip pat gauna naudos

Pasak J.Firestone, padėkos laiško išsiuntimas gali padėti darbo ieškančiam asmeniui susipažinti su įmone. Jei negaunate atsakymo į laišką ir nesulaukiate jokių atnaujinimų apie darbo vietą, tai gali būti ženklas, kad įmonė nėra tinkama, sakė ji.

J.Firestone pridūrė, kad teigiamas ženklas gali būti ir tai, kad darbdavys padėkos laišką už jūsų sugaištą laiką. Apskritai, padėkos laiškas po pokalbio gali padėti ir darbdaviui, ir kandidatui geriau suprasti vienas kito vertybes, pritarė J.Firestone ir K.Colemanas.

„Ieškote ne tik asmens, kuris galėtų pasiekti rezultatų, bet ir kultūros atitikimo“, – patarė K.Colemanas ir pridūrė, kad gerai parengtas padėkos laiškas perteikia profesionalumą ir dėkingumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas