Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nedarbo lygis Didžiojoje Britanijoje pasiekė žemiausią per 45 metus lygį

Nepaisant užsitęsusio neapibrėžtumo dėl „Brexit“, Didžiosios Britanijos ekonomika nepasiduoda – antradienį paskelbti oficialūs duomenys parodė, jog nedarbas šalyje smuko į žemiausią per net 45 metus lygį.
Statybos Londone
Statybos Londone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nacionalinės statistikos tarnyba (ONS) pranešė, jog vidutinis nedarbo lygis, gruodžio–vasario mėnesiais siekęs 3,9 proc. ir buvęs žemiausias per 44 metus, sausio–kovo mėnesiais nusileido iki 3,8 proc. ir buvo žemiausias nuo 1974 metų ketvirtojo ketvirčio.

„Toliau vyraujant su „Brexit“ susijusiam neapibrėžtumui, Jungtinės Karalystės darbo rinka rodo neįtikėtiną atsparumą“, – pareiškė finansinių paslaugų bendrovės „Hargreaves Lansdown“ vyresnysis ekonomistas Benas Brettellas, pakomentavęs naujausius duomenis.

„Atsižvelgiant į sunkumus, su kuriais šiuo metu susiduria ekonomika, šie skaičiai tikrai yra geri.“

ONS taip pat nurodė, jog užimtumas Jungtinėje Karalystėje pasiekė rekordinį 76,1 proc. lygį.

„Imama pagrįstai nerimauti, kad Jungtinės Karalystės įmonės didina darbo jėgą, o ne kapitalo išlaidas, kurios yra labai reikalingos“, – pažymėjo B.Brettellas.

„Kam tokiais neaiškiais laikais investuoti dideles sumas į naują įrangą ar stakles, kai galima pasamdyti papildomą darbininką ir pasiekti maždaug tokį pat rezultatą?“

Tuo tarpu vidutinio savaitinio darbo užmokesčio augimo tempas sausio–kovo mėnesiais sulėtėjo iki 3,2 proc., parodė ONS duomenys.

O dėl infliacijos pakoreguotas darbo užmokestis, įskaitant premijas, padidėjo tik vidutiniškai 1,3 proc., nors ankstesniu trijų mėnesių laikotarpiu augimo tempas siekė 1,6 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas