Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Nelaisvė visą dieną“: kalnakasybos sektoriaus vadovas stojo piestu prieš darbuotojų kavą ne biure

Darbuotojai, išeinantys iš biuro nusipirkti puodelio kavos, Australijos kalnakasybos įmonei kainuoja per daug pinigų, teigia jos vadovas. Bendrovės „Mineral Resources“ generalinis direktorius Chrisas Ellisonas trečiadienį pristatydamas finansinius rezultatus sakė, kad nori „laikyti darbuotojus nelaisvėje visą dieną“, praneša BBC.
Kavos puodelis
Kavos puodelis / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Darbas Kava

„Nenoriu, kad jie išeitų iš pastato“, – sakė jis.

Pagrindiniame biure Perte yra restoranas, devyni personalo psichologai, sporto salė ir kitos patalpos, skirtos skatinti darbuotojus likti biure.

„Turime daug įvairių privalumų, kuriuos įdiegėme“, – pastebėjo J.Ellisonas, kurio įmonėje laikomasi griežtos „nedirbti iš namų" politikos.

„Kodėl aš tai padariau? Todėl, kad, noriu laikyti juos nelaisvėje visą dieną. Nenoriu, kad jie išeitų iš pastato. Nenoriu, kad jie eitų į gatvę išgerti puodelio kavos. Prieš kelerius metus tarsi supratome, kiek tai kainuoja“, – kalbėjo jis.

Jis teigė, kad likusi kasybos pramonės dalis turėtų „pritarti“ jo mintims apie darbo biure, o ne namuose naudą:

„Pramonė negali sau to leisti. Negalime leisti, kad žmonės dirbtų tris dienas per savaitę, o atlyginimą gautų penkias dienas per savaitę – arba keturias dienas.“

Įmonės „Mining Resources“ kultūra taip pat apima ir J.Ellisono požiūrį į tėvus – įmonė savo teritorijoje pastatė vaikų darželį, kuriame telpa 105 vaikai.

„Dar viena priežastis jiems ateiti ir džiaugtis darbu, – sakė jis, –
Palikite jų mažylius šalia. Čia turime gydytojų ir slaugytojų, kurie juos maitins, bet mama ir tėtis dirbs mūsų biure.“

P. Ellisonas nėra vienintelis viršininkas, vykdantis draudimo dirbti iš namų politiką.

Praėjusią savaitę Londone įsikūrusio išmaniųjų telefonų gamintojo „Nothing“ vadovas visiems darbuotojams išsiuntė elektroninį laišką, kuriame paskelbė apie mišraus darbo pabaigą ir perėjimą prie visiško darbo biure.

„Žinau, kad tai prieštaringas sprendimas, kuris gali tikti ne visiems, ir neabejotinai yra įmonių, kurios klesti dirbdamos nuotoliniu būdu arba hibridiniu būdu“, – rašė jis elektroniniame laiške.

Tačiau jis pažymėjo, kad tai netinka būtent jų verslui ir nepadės jiems visiškai išnaudoti savo, kaip įmonės, potencialo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?