Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nepilnamečių darbas vasarą: ekspertai įvardija didžiausias kliūtis ir patarimus

Vasarą dalis jaunuolių vietoje atostogų renkasi sezoninį darbą. Tačiau didelė dalis darbdavių labiau linkę įdarbinti žmones nuo 18 metų amžiaus, nes nepilnamečių darbo specifiką riboja įstatymuose numatytos sąlygos. Jaunuolių įdarbinimui darė įtaką ir karantinas – dalis darbo pozicijų, kurias iki pandemijos dažniau užimdavo jauni žmonės, buvo sustabdytos.
Sezoninis darbas Palangoje
Sezoninis darbas Palangoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip 15min sakė vasarai ledų pardavėja Vilniuje, Paupyje, įsidarbinusi septyniolikmetė Alisa, motyvaciją įsidarbinti sužadino ir nuotoliniu būdu besimokant praleisti mokslo metai.

„Norėjosi gauti kažkiek pajamų, smagu jų turėti. Jautiesi savarankiškas, gali pats ką nors nusipirkti. Kartu prisidėjo ir karantinas, kad buvo mokslo metai, daug sėdėjimo namie. Nežinau, ar būtų tokia didelė motyvacija, toks didelis noras, jeigu nebūtų karantino. Tiesiog norėjosi kur nots eiti, ką nors daryti. Taigi norėjosi naujų veiklų“, – 15min sakė Alisa.

Ji svarstė, kad darbo patirtis pravers ir ateityje, nes turės tam tikrų žinių.

„Smagu turėti kažkokią darbo patirtį, nebūtinai ką nors sieti su šita sritimi ateityje. Tiesiog svarbu jausti, kad daugiau žinai. Jeigu vėliau universitete kur nors dirbsi, tai žinosi, kaip veikia įvairūs dalykai, pavyzdžiui, ką padaryti prieš einant į darbą, kur pasitikrinti sveikatą ir panašiai“, – kalbėjo mergina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas