Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepriklausomi analitikai įvertino „Ignitis grupės“ rizikų valdymą

Valstybės valdomai energetikos grupei „Ignitis grupė“ kyla vidutinė rizika būti finansiškai paveiktai su aplinkos apsauga, socialiniu atsakingumu ir valdysena (ASV) susijusių rizikų. Svarbiausių grupei ASV veiksnių valdymo gebėjimas yra stiprus, rodo nepriklausomų vertintojų ataskaita.
Ignitis grupė
Ignitis grupė / Įmonės nuotr.

„Ignitis grupė“ praneša, kad nepriklausoma ASV ir įmonių valdymo reitingų, tyrimų bei analizės lyderė „Sustainalytics“ suteikė grupei 26,5 balo reitingą.

„Reitingas išryškino mūsų pasiekimus sprendžiant su ASV susijusius klausimus ir parodė, kad esam tarp 20 proc. geriausiai vertinamų panašia veikla užsiimančių įmonių iš viso pasaulio“, – pranešime „Ignitis grupės“ generalinis direktorius Darius Maikštėnas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Darius Maikštėnas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Darius Maikštėnas

Pasak jo, siekdama grupės strategijoje užsibrėžto tikslo iki 2030 metų žaliosios gamybos pajėgumus padidinti iki 4 GW, bendrovė tobulins ir kitus su ASV susijusius procesus, kad susijusios rizikos dar labiau mažėtų.

Pirminiam viešajam akcijų siūlymui (IPO) besirengianti „Ignitis grupė“ teigia, kad „Sustainalytics“ duomenimis remiasi daugelis tvariai investuoti siekiančių investuotojų visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas