Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nerimas JK: augantis COVID–19 atvejų skaičius gali lemti mėsos gamybos trikdžius

Jungtinėje Karalystėje fiksuojant vis didesnius koronaviruso atvejų skaičius, nerimaujama, kad gali sutrikti mėsos gamyba, kai vis daugiau darbuotojų atsiduria saviizoliacijoje, skelbia britų visuomeninis transliuotojas BBC.
Mėsos produktai
Mėsos produktai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Koronaviruso atvejų skaičiui viršijant 250 tūkst. per savaitę, vis daugiau įmonių praneša apie veiklos sutrikimus, darbuotojams turint izoliuotis.

Jungtinės Karalystės mėsos perdirbimo pramonėje dirba apie 97 tūkst. darbuotojų, tačiau ir iki pandemijos pradžios sektorius kentėjo nuo personalo trūkumo. Pasak BBC, nemažai įmonių dirba su 10 proc. mažesniu nei reikalinga darbuotojų skaičiumi. COVID–19 atvejų augimas problemą dar paaštrino.

Dėl šios priežasties įmonės priverstos supaprastinti savo produktų asortimentą.

„Jei Jungtinėje Karalystėje padėtis dėl darbo jėgos dar labiau pablogės, įmonės bus priverstos kartu uždaryti gamybos linijas“, – Jungtinės Karalystės Mėsos perdirbėjų asociacijos vadovą Nicką Alleną cituoja BBC.

Pirmieji, kurių gali pritrūkti, anot jo, bus brangesni produktai, reikalaujantys daugiau darbo ir įgūdžių.

Izoliuotis liepta pusei milijono gyventojų

Pirmą liepos savaitę pranešimus apie būtinybę izoliuotis gavo pusė milijono Jungtinės Karalystės gyventojų.

Britų pramonės konfederacijos, atstovaujančios 190 tūkst. verslų, vadovas Lord Bilimoria sako, kad šie skaičiai verslui buvo „šokiruojantys.“

„Darbuotojų trūkumas jaučiamas visuose sektoriuose, ypač apgyvendinimo ir laisvalaikio“, – tikino L.Bilimoria.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Londonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Londonas

Šio mėnesio pradžioje sveikatos apsaugos sekretorius Sajidas Javidas perspėjo, kad naujų koronaviruso atvejų skaičius gali siekti 100 tūkst. per dieną ir daugiau nei dvigubai viršyti dabartinį lygį.

Automobilių gamintojai „Nissan“ ir „Rolls-Royce“ įspėjo, kad jų gamybą taip pat gali paveikti didelis izoliuotis turinčių darbuotojų skaičius.

Po „Brexit“ mėsos perdirbimo įmonėms darbuotojų trūkumo problema paaštrėjo dar labiau. Kai kurios įmonės samdo 80 proc. savo darbuotojų iš Europos Sąjungos.

Ženkliai išaugo laisvų darbo vietų skaičius

Laisvų darbo vietų skaičius Jungtinėje Karalystėje auga smarkiai.

Nacionalinės statistikos biuro duomenimis, nuo balandžio iki birželio laisvų darbo vietų skaičius siekė 862 tūkst. ir buvo 77,5 tūkst. didesnis nei pirmais trimis 2020 metų mėnesiais. Daugiausia laisvų darbo vietų fiksuojama apgyvendinimo ir prekybos sektoriuose.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jungtinė Karalystė per koronaviruso pandemiją
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jungtinė Karalystė per koronaviruso pandemiją

„Darbo rinka ir toliau atsigauna, o birželį vėl labai padidėjo darbuotojų skaičius“, – sako Nacionalinės statistikos biuro direktirus Darrenas Morganas.

Vilkikų vairuotojų trūkumas

Prieš kurį laiką BBC skelbė, kad šalyje itin didelis vilkikų vairuotojų trūkumas. Baiminamasi, kad dalis prekių gali laiku nepasiekti parduotuvių lentynų, kalbama ir apie kainų augimą.

Kalbama, kad tarp prekių, kurių gali pritrūkti Jungtinėje Karalystėje, gali atsidurti guminukai. Vokietijos konditerijos kompanija „Haribo“ dėl vairuotojų trūkumo patiria iššūkių pristatydama saldumynus į Jungtinės Karalystės parduotuves.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas