„Nestle“ žada mažinti druskos, cukraus ir sočiųjų riebalų kiekį produktuose

„Nestle Baltics“ prisijungė prie Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) iniciatyvos gerinti maisto produktų kokybę. Pagal pasirašytą bendradarbiavimo susitarimą, bendrovė įsipareigojo savo produktuose mažinti druskos, cukraus ir sočiųjų riebalų kiekį.
„Nestle“ šokoladukai
„Nestle“ šokoladukai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasirašytame susitarime atstovybė Lietuvoje laikysis didžiausio pasaulyje maisto produktų koncerno „Nestle“ įsipareigojimo iki 2020 metų pabaigos visuose gaminiuose druskos kiekį sumažinti 5 proc., o cukraus ir sočiųjų riebalų – po 10 procentų ir taip atitikti visuotines mitybos rekomendacijas.

Atsižvelgdama į Pasaulinės sveikatos organizacijos rekomendacijas, „Nestle“ 2014-2016 m. 8 proc. sumažino pridėtinio cukraus kiekį beveik 2 tūkst. produktų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis