Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Netekote darbo – ko imtis? Nemokami kursai Lietuvoje, kurie padės pakeisti profesiją

Netekus arba išėjus iš darbo, ne visada būtina suskubti ieškotis naujo, panašaus užsiėmimo. Verčiau skirti laiko apgalvoti to priežastis – galbūt darbas jums netiko ar buvo neperspektyvus? Galbūt siekiant uždirbti daugiau pritrūko įgūdžių, o gal apskritai esate pasiruošę kilti aukštyn? 15min pateikia sąrašą nemokamų kursų ir programų, padėsiančių įgyti naujų žinių ar net pakeisti profesiją.
Programavimas/ 123rf nuotr.
Programavimas/ 123rf nuotr.

Šiuolaikinė darbo rinka patiria transformaciją – ji yra gana dinamiška, kvalifikuotų specialistų nuolatos trūksta, o sprendimų priėmėjai akcentuoja ne tik įsidarbinimo, tačiau ir persikvalifikavimo klausimus.

Dėl šių priežasčių švieži bedarbiai nebūtinai turi iškart ieškoti darbo vietos – verta pamąstyti, ar nebūtų geriau įgyti naujų, šiuolaikinės darbo rinkos paklausą atitinkančių įgūdžių, kurie padėtų palypėti laipteliu aukščiau.

Nemokamų mokymosi galimybių galima rasti tiek kontaktiniu, tiek nuotoliniu būdu. Daugeliu atvejų dalį kursų ar perkvalifikavimo paslaugų siūlo apmokėti Užimtumo tarnyba, dalis finansuojama iš ES paramos fondų, kitus įgūdžius galima išmokti naudojantis ir privačiomis iniciatyvomis.

15min sudarė nemokamų kursų ir mokymo programų sąrašą, kuris padės pagilinti žinias septyniose srityse.

1. Kaipgi be šiuolaikinių auksarankių – programavimo ir IT specialistų

Jei paklaustumėte atsitiktinio praeivio, kokios profesijos šiais laikais perspektyviausios, greičiausiai vienas iš variantų būtų „kažkas su IT“, kitaip tariant, informacinėmis technologijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas