Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Netflix“ gali būti priverstas rodyti daugiau europietiškos produkcijos

Europos Sąjunga (ES) JAV internetinės televizijos milžinus, tokius kaip „Netflix“ ir „Amazon“, nori priversti 20 proc. savo turinio Europoje skirti Europos filmams ir televizijos programoms.
Netflix
Netflix / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šis pasiūlymas įtrauktas į siūlomą ES transliavimo taisyklių pertvarką, kuria siekiama nepasiduoti Holivudo galiai ir kurią Europos Komisija (EK) planuoja pristatyti kitą savaitę.

ES taip pat tikisi apmokestinti JAV internetinės televizijos transliuotojus, kad galėtų surinkti daugiau lėšų Europos filmams ir televizijos laidoms finansuoti ir paremti Europos pramogų sektorių.

Kovoti su Holivudo dominavimu ypač siekia Prancūzija, kuri metų metus subsidijuoja savo nacionalinę kino pramonę, taikydama specialųjį mokestį privačiai valdomiems transliuotojams, kurie transliuoja daug JAV sukurto turinio.

„Europos kūrinių propagavimas bus stiprinamas užsakomosios audiovizualinės žiniasklaidos rinkos dalyvius įpareigojant propaguoti Europos turinį“, rašoma pasiūlyme, su kuriuo susipažino agentūra AFP.

Kanuose vykstančiame kino festivalyje už bendrąją skaitmeninę rinką atsakingas Komisijos pirmininko pavaduotojas Andrusas Ansipas šeštadienį pareiškė, jog atėjo laikas atnaujinti ES taisykles.

„Taip pat turi būti užtikrintos vienodos sąlygos“, – pareiškė jis, kalbėdamas apie naujus internetinius šios rinkos dalyvius, tokius kaip „Netflix“.

Tuo tarpu „Netflix“ yra pareiškusi, jog nenori prisidėti prie valstybių kino subsidijų, o jos prioritetas yra kurti savo turinį, be kita ko, ir Europoje.

Jeigu Komisijos pasiūlymas bus patvirtintas, jam taip pat reikės ES valstybių narių ir Europos Parlamento palaiminimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas